Rupere de nori: Mai multe județe, afectate de ploile torențiale. DN 1 a fost acoperit cu aluviuni în zona localității Comarnic. Mesaj RO-Alert de vreme rea, în Capitală (VIDEO)

Rupere de nori: Mai multe județe, afectate de ploile torențiale. DN 1 a fost acoperit cu aluviuni în zona localității Comarnic. Mesaj RO-Alert de vreme rea, în Capitală (VIDEO)
Sursa Foto: Hepta

O nouă rupere de nori a creat probleme în mai multe județe din țară. A fost dezastru în Buzău și în Dâmbovița, la fel și în județul Prahova. Polile torențiale au lăsat în urmă străzi inundate, aluviuni pe DN1 și șuvoaie care au înconjurat casele. Probleme au fost și în localitățile din apropierea Bucureștiului.

Ploi torențiale în mai multe județe ale țării

După nici o oră de ploaie torențială, străzile din orașul prahovean Breaza au devenit canale pe care curgea apă murdară, care aducea petriș și cam tot ce întâlnea în cale. Aceste imagini dramatice au fost sunt din comuna Șomari, unde apa aproape că a năvălit în casele localnicilor. Și tot pe Valea Prahovei, DN 1 a fost acoperit cu aluviuni în zona localității Comarnic. O jumătate de oră au staționat șoferii în zona în care bolovanii au fost aduși de pe versanți direct pe drum. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Ploile au adus necazuri și județul Buzău. În comuna Berca, canalizarea a nu a putut face față cantității mari de apă. Șuvoaiele au acoperit mai multe străzi. Mașinile au înaintat cu greu, iar pietonii s-au ferit cum au putut de apa de pe alei.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Mesaj RO-Alert pentru locuitorii Bucureștiului

Și în zona Bucureștiului a plouat torențial. Autoritățile au emis un mesaj RO-Alert de vreme rea, în Capitală, după ce meteorologii au atenționat că vin ploi torenţiale, cu tunete și fulgere și vânt puternic. Locuitorii Bucureștiului au fost avertizați să evite deplasările și să adăpostească de ploaie.

În orașul Bragadiru canalizarea a fost din nou depășită de debitul mare, după nici 40 de minute de ploaie zdravană. Locanincii trec prin această situație după fiecare ploaie.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)