S-a făcut dreptate? Verdict final al judecătorilor într-un caz controversat de malpraxis / Reacția emoționantă a unor părinți rămași fără copil (FOTO)

S-a făcut dreptate? Verdict final al judecătorilor într-un caz controversat de malpraxis / Reacția emoționantă a unor părinți rămași fără copil (FOTO)

După mai bine de șapte ani și jumătate, Curtea de Apel Oradea a dat verdictul final într-un caz extem de controversat, care a stârnit emoții puternice în întreg județul.

Părinţii Patriciei Aktaa, micuţa care a murit la doar 5 ani de la o prăjitură infectată cu Salmonella, au izbucnit în plâns când au aflat că medicul Georgeta Călinescu este condamnată la un de închisoare cu suspendare.

Foto: ebihoreanul.ro

Emoțiile soților Delia şi Sorin Scorţe nu i-au lăsat reci nici pe judecător, a cărui voce a devenit brusc gâtuită, şi nici chiar pe reprezentanta Jandarmeriei, aflată la uşa sălii de judecată pentru a asigura ordinea, informează ebihoreanul.ro. 

Medicul Georgeta Călinescu a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru că a comis o eroare în timpul actului medical și i-au fost interzise drepturile civile. În schimb, instanţa nu i-a interzis să profeseze!

Totodată, Curtea a obligat firmele de asigurare cu care Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea avea încheiate poliţe de asigurare să le plătească părinţilor daune materiale în cuantum de 3.248 lei şi 1.700 euro, plus 20.000 lei reprezentând cheltuieli de judecată în faza de urmărire penală şi primă instanţă, la care s-au adăugat 5.000 lei, reprezentând cheltuielile statului cu ancheta şi procesul.

De asemenea, medicul, în solidar cu Spitalul Municipal, au fost obligaţi să-i plătească Deliei Scorţe daune morale în cuantum de 70.000 euro, iar soţului ei, Sorin, de 10.000 euro. Restul pretenţiilor civile au fost respinse.

„Am avut încredere în Justiţie şi s-a dovedit că există şi pe pământ, nu doar cea divină. Astăzi s-a făcut dreptate, iar doctoriţa Călinescu a fost condamnată. Mulţumesc tuturor celor care ne-au ajutat, mai ales mass-media, care au dus lumii întregi cazul nostru şi fără de care adevărul nu ar fi ieşit la iveală”, a spus Delia Scorţe, citată de ebihoreanul.ro.

Soțul ei, în schimb, a susținut că nu se aștepta să se facă dreptate.

Ultima oră