Salvamontiștii din România acuză Jandarmeria din Vrancea că s-a lăudat cu acțiunea lor de salvare: „Așa e când privitorii se cred mari salvatori”

Salvamontiștii din România acuză Jandarmeria din Vrancea că s-a lăudat cu acțiunea lor de salvare: Așa e când privitorii se cred mari salvatori”
foto din Nereju, din 19 iunie / sursă: Facebook @ ISU Vrancea

Salvamontiștii din România aduce acuze grave jandarmilor din Vrancea care s-a lăudat cu o acțiune de salvare, fără să precizeze că, de fapt, aceasta a fost făcută de salvamontiști, în timp ce jandarmii au stat pe margine.

“Am urmărit și eu, cum poate mulți dintre dumneavoastră au făcut asta, filmul salvării celor 12 muncitori de la Nereju. Nu m-a mirat intervenția celor de la Salvamont Vrancea, mi-a dat un sentiment de bucurie. Îi cunosc pe oamenii acestui serviciu, îmi sunt chiar prieteni și unii chiar foarte buni prieteni. Le știu munca, pregătirea, devotamentul și, mai ales, dorința de a demonstra că sunt buni în meseria (eu spun că e chiar vocație) pe care și-au ales-o.

După toate lucrurile care se spuneau despre acest serviciu, după toate piedicile și prejudecățile, astăzi putem doar să ne bucurăm pentru că Salvamont Vrancea există și pentru că acești oameni aleg meseria de SALVATOR”, este mesajul transmis de Slvamont Vrancea.

„Salvamont Vrancea a realizat sistemul de evacuare, întreg echipamentul folosit a aparținut Salvamont, un salvamontist a trecut râul la cei surprinși de viitură, le-a pus hamuri de salvare pe ei și i-a asigurat pe tiroliană. Dar așa e când privitorii se cred mari salvatori”, se arată în mesajul Salvamont România.

„Dacă nu eram noi să o recuperăm, nu mai aveați cu ce imagini să vă lăudați abilitățile de cameramani”, se mai arată în postarea Salvamont.

După operațiunea de salvare, Inspectoratul Județean al Jandarmeriei a dat publicității imagini surprinse dintr-o dronă cu locul în care au fost izolate cele 12 persoane.

Comentariul care a însoțit imaginile a fost cel care a stârnit nemulțumirea salvamontiștilor: „Astăzi, 19 iunie, un echipaj de jandarmi montani din cadrul Jandarmeriei Vrancea a intervenit în sprijinul pompierilor în Punctul Frumoasele, de pe raza comunei Nereju, pentru salvarea și evacuarea unor persoane ce au rămas izolate din cauza formării unui torent de apă, pe albia râului Zăbala. După multe ore, misiunea s-a încheiat cu succes, iar cele 12 persoane au fost transportate în siguranță în localitatea Nereju”, au anunțat cei de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea.

Ultima oră
21:10 - Tánczos Barna nu mai vrea să vadă mașini mai vechi de 15 ani. Ce soluții propune ministrul Mediului pentru autovehiculele poluante
21:06 - Bogdan Aurescu, discuții cu Josep Borrell, șeful diplomației UE, despre implicațiile atacului asupra navei Mercer Street, în care și-au pierdut viața un român și un britanic. Mesajul ministrului
20:39 - Cât lemn s-a furat din pădurile României? Tanczos Barna: „Dacă hoţul nu este prins, nu ştii cu cât a plecat” (VIDEO)
20:33 - Alertă de caniculă și incendii de vegetație în Grecia. Două suburbii din Atena, unde se aflau și turiști,  evacuate din calea flăcărilor
20:13 - Universitatea Oxford: Spania, în fruntea listei vaccinărilor anti-COVID-19. Bulgaria şi România, în coada clasamentului
19:52 - Prețurile la Mamaia, din ce în ce mai mari. Cât a plătit un turist pe o friptură și cât a ajuns să coste porția de hamsii la malul mării
19:43 - Hunedoara: Un bărbat a cerut ordin de protecţie împotriva fostei soții, care l-ar fi agresat
19:25 - Comunicaţiile dintre cele două Corei, restabilite la iniţiativa lui Kim Jong-un. Cum interpretează serviciile secrete sud-coreene schimbarea de atitudine de la Phenian
19:15 - Alertă la Pentagon. Clădirea a fost sigilată, după ce s-au tras focuri de armă în apropiere. Cel puțin o persoană a fost ucisă
19:04 - AUR, despre noile buletine: „De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?”. George Simion: Genul e o realitate subiectivă, nu trebuie să ajungem cu aceste discuții nici măcar în școli (VIDEO)