Salvamontiștii, suprasolicitați de numărul mare de turiști aflați în pericol. 125 de persoane au fost salvate în doar 24 de ore

Salvamontiștii, suprasolicitați de numărul mare de turiști aflați în pericol. 125 de persoane au fost salvate în doar 24 de ore
Sursa Foto: Facebook/ Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Ziua de sâmbătă a fost cea mai aglomerată de la începutul anului pentru salvamontişti. Salvatorii montani au avut nu mai puțin de 125 de intervenții în doar 24 de ore. Aceștia au recuperat de pe munte 47 de persoane și le-au predat echipajelor medicale.

Cei mai solicitați cu fost salvamontiștii din Braşov, cu 15 intervenții.

”Zi de foc pentru salvamontiștii din întreagă țară solicitați sa intervină la un număr foarte mare de evenimente montane, cel mai mare , înregistrat zilnic, în acest început de an.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 125 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență. În cazul acestor intervenții au fost salvate 125 persoane, dintre acestea 47 au fost predate la Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital si o persoana predata la IML.
S-au mai primit 63 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre domeniile schiabile și traseele turistice din zona montană, a transmis Salvamont România.

Salvamontiștii, nevoiți să-și suplimenteze personalul

În acest weekend, peste 500 de salvamontiștii s-au aflat la datorie, însă numărul mare de turiști aflați în pericol necesită suplimentarea efectivelor.

”Ţinând cont de afluxul mare de turişti la munte din aceasta perioada echipele Salvamont , singurele structuri abilitate legal sa desfăşoare activităţi de salvare a persoanelor accidentate in munti, îşi vor dimensiona corespunzător personalul operativ astfel încât sa intervină cu promptitudine la toate solicitările. Salvamont România, prietenii dumneavoastră în haine roşii, culoarea salvatorilor de vieţi, vă îndeamnă la prudenţă şi responsabilitate în derularea activităţilor montane”, au mai transmis salvatorii montani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina