“Se întâmplă ceva minunat în acest weekend, la Guvern”. Dacian Cioloș, despre proiectele în IT și viitorul țării în acest domeniu

“Se întâmplă ceva minunat în acest weekend, la Guvern”. Dacian Cioloș, despre proiectele în IT și viitorul țării în acest domeniu
Foto: mondonews.ro

Dacian Cioloș laudă într-o postare pe Facebook activitatea bursierilor și voluntarilor în proiectul GovITHub, care lucrează pentru găsirea soluțiilor moderne care să vină în sprijinul cetățenilor și al administrației.

“Se întâmplă ceva minunat în acest weekend, la Guvern. O efervescență de creativitate și entuziasm adusă de cei 20 de bursieri și peste 100 de voluntari GovITHub, toți tineri profesioniști în IT, care lucrează full time până duminică seară pentru a veni cu soluții moderne în sprijinul cetățenilor și administrației. Mă bucur să văd pe lista proiectelor la care se lucrează idei inspirate precum: o aplicație pentru mai buna conectare a românilor din diaspora cu ceea ce se întâmplă acasă, un proiect de vizualizare și deschidere a datelor deținute de instituțiile publice, o aplicație prin care sectorul public poate furniza informații personalizate sub forma unor alerte pentru cetățeni, un proiect prin care pacienții pot să evalueze în mod sincer serviciile medicale pe care le primesc, o inițiativă ce face posibilă semnalarea parcărilor ilegale direct către autoritățile competente”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

În continuare, premierul se declară mândru de activitatea tinerilor care lucrează în IT, declarându-și încrederea că țara noastră se poate moderniza și va merge pe un drum înfloritor.

„Energia, competențele și pasiunea acestor tineri ca muncesc susținut acum, la Palatul Victoria, sunt dovada că România se poate moderniza și că, odată ce statul își arată deschiderea, se pot mobiliza cele mai valoroase resurse.

Le mulțumesc pentru implicare, pentru efort și îi asigur de întregul meu sprijin pentru a își pune ideile în practică, fiindcă beneficiile se vor simți în rândul tuturor cetățenilor.

În același timp, pentru ca ideile să aibă rezultate palpabile pentru cetățeni, le solicit tuturor colegilor din instituțiile publice să fie deschiși la preluarea și aplicarea soluțiilor, odată finalizate”, a mai spus Dacian Cioloș.

Urmăriți B1TV.ro și pe