UPDATE / Spitalul Colentina repară instalaţiile electrice cu o firmă neautorizată, care comercializează lemne // Ce spun reprezentanții unității spitalicești//

UPDATE / Spitalul Colentina repară instalaţiile electrice cu o firmă neautorizată, care comercializează lemne // Ce spun reprezentanții unității spitalicești//
Foto: Libertatea

UPDATE:În urma publicării articolului”Spitalul Colentina repară instalaţiile electrice cu o firmă neautorizată, care comercializează lemne!”,din 21 mai, reprezentanții spitalului vin cu precizări, pe care le redăm intergal la finalul știrii.

Conducerea Spitalului Colentina a atribuit prin încredințare directă, la începutul acestui an, două contracte pentru „servicii de reparare şi de întreţinere a instalaţiilor electrice şi mecanice de construcţii”. Preţul? 11.078 de euro fiecare. Numărul de ore de lucrări contractat este unul impresionant: 3.000 de ore pentru fiecare dintre cele două încredinţări.

Libertatea a descoperit că firma care a primit contractele, STEEL QUALITY S.R.L., face afaceri cu „material lemnos, materiale de construcţii şi echipamente sanitare”. Este domeniul de activitate principal declarat la Registrul Comerţului.

Mai mult, societatea nici nu apare în baza de date a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei privind firmele autorizate să facă reparaţii electrice.

Între 2016 şi 2018, au avut loc 42 de incendii în spitale, din cauza instalaţiilor proaste, adică unul pe lună.

DREPT LA REPLICĂ SPITALUL COLENTINA

În urma informațiilor tendențioase apărute în articolul ”Spitalul Colentina repară instalaţiile electrice cu o firmă neautorizată, care comercializează lemne!”, din Libertatea, din 21 mai, facem următoarele precizări, pentru corecta informare a opiniei publice:

* ”Două contracte au fost date prin încredinţare directă de conducerea spitalului la începutul anului, pe 7 ianuarie şi 8 februarie.”

În ianuarie si februarie, licitația pentru achiziționarea serviciilor de reparare și întreținere a instalațiilor electrice, termice și sanitare era în desfășurare. Acesta a fost motivul pentru care, Spitalul Clinic Colentina a încheiat, lunar, contracte de mentenață, prin încredințare directă. Anul trecut, în septembrie, Spitalul Colentina a decis achiziționarea serviciilor de reparare și întreținere a instalațiilor electrice, termice și sanitare, prin licitație deschisă. S-au prezentat cinci participanți, dintre care trei nu au depus oferta, unul nu a transmis unele clarificări iar al cincilea nu a fost eligibil din punct de vedere al cifrei de afaceri. Licitația a fost anulată și în prezent este reluată.

Având în vedere necesitatea asigurării permanenței serviciilor de reparare și întreținere a instalațiilor electrice, termice și sanitare și pentru că Spitalul Colentina nu are personal propriu calificat pentru asta, acum, aceste servicii sunt asigurate de un furnizor ales din SEAP, până la finalizarea procedurii de licitație.

* ”Libertatea a descoperit însă că firma care a primit contractele, STEEL QUALITY S.R.L., face afaceri cu „material lemnos, materiale de construcţii şi echipamente sanitare”. Este domeniul de activitate principal declarat la Registrul Comerţului. Societatea Steel Quality S.R.L. este înregistrată la o adresă de la marginea oraşului Pantelimon. Mai mult, societatea nu apare nici măcar în baza de date a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei privind firmele autorizate să facă reparaţii electrice!”

* ”S.C. Steel Quality S.R.L. nu este autorizată A.N.R.E. să facă lucrări de reparaţii electrice.”

A fost aleasă firma SC Steel Quality Steel pentru că deja fusese evaluată la licitație dar nu întrunise condiția cifrei de afaceri. Potrivit caietului de sarcini, SC Steel Quality Steel îndeplinea condiția de a asigura activitatea de întreținere și reparații numai cu personal calificat și autorizat conform legilor în vigoare. În plus, putea să asigure la sediul beneficiarului, zilnic, 24/24 h, 7 zile din 7, inclusiv de sărbătorile legale, personal bine pregătit, care să execute lucrări de întreținere și reparații curente în regim de urgență. Firma SC Steel Quality Steel a pus la dispoziția spitalului, documente oficiale, care atestă faptul că are angazați electricieni autorizați de ANRE. Așadar, personalul care asigură reparația instalațiilor electrice la Spitalul Colentina este autorizat în condițiile legii să asigure lucrări de mentenanță și nu cum, eronat, ați informat în articol.

* Numărul de ore de lucrări contractat este unul impresionant. 3.000 de ore pentru fiecare dintre cele două încredinţări directe înseamnă nu mai puţin de 250 de zile de reparaţii în regim non-stop – 24 de ore din 24, 7 zile din 7!

Firma SC Steel Quality Steel a pus la dispoziția Spitalului Colentina o echipă formată din: 1 post electrician 24 h/zi, 1 post electrician 8 h/zi, 1 post instalator 24 h/zi, 3 posturi instalator (sanitar+ termoficare) 8 h/zi, 2 posturi zugrav8 h/zi, 1 post tapițer 8 h/zi, 1 post tâmplar 8 h/zi, 1 post faianțar 8 h/zi. Calculul orelor de lucru, pentru cele trei luni de contract și două posturi în care se lucrează 24h/zi și restul cu 8 ore, justifică estimarea numărului de ore.

Facem precizarea că Spitalul Colentina este format din 13 cladiri ( pavilioane medicale, morgă, un corp pentru sterilizare și uts), cele mai multe corpuri au 3 etaje, unde zilnic sunt probleme care impun necesitatea intervenției rapide a unei echipe administrative de mentenanță, pentru asigurarea condițiilor unei activități medicale corecte.

Considerăm că informațiile publicate în articolul dumneavoastră sunt neadevărate și nu fac altceva decât să denigreze imaginea Spitalului Clinic Colentina și să inducă temeri în rândul pacienților în legătură cu activitatea personalului medical.