SURSE: Trei șefi ai Jandarmeriei, anchetați de DNA pentru că ar fi încasat ilegal plata a sute de ore suplimentare / Reacția colonelului Bogdan Enescu (VIDEO)

SURSE: Trei șefi ai Jandarmeriei, anchetați de DNA pentru că ar fi încasat ilegal plata a sute de ore suplimentare / Reacția colonelului Bogdan Enescu (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Șeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, a fost pus sub urmărire penală de către DNA, sustin surse din MAI, citate de G4 Media. Și asta pentru că oficialul și-ar fi dat sute de ore suplimentare, în timpul stării de urgență. Și cei doi foști șefi – colonelul Ionuț Cătălin Sindile, cunoscut din timpul protestelor din 10 august, și generalul Constantin Florea, ar fi încasat ilegal bani pentru sute de ore suplimentare fictive, inclusiv în seara mitingului Diasporei. Primele audieri în acest dosar vor avea loc săptămâna viitoare.

Șefi Jandarmeriei, vizați într-un dosar de la DNA (surse)

Potrivit surselor citate, Bogdan Enescu și-ar fi aprobat singur efectuarea și plata a aproximativ 900 de ore suplimentare. Asta fără a avea acordul chestorului Bogdan Despescu, superiorul său pe linie ierarhică. Totodată, actualul șef al Jandarmeriei ar fi aprobat plata unor ore suplimentare pentru 2018 și 2019 către foștii șefi ai Jandarmeriei, Cătălin Sindile și Constantin Florea.

În total, prejudiciul din acest dosar s-ar ridicat la circa 80.000 de lei.

Reacția colonelului Bogdan Enescu la acuzația că și-ar fi acordat ”din pix” sute de ore suplimentare

„Este un dosar la DNA înregistrat acum ceva timp și activitățile și cercetările în cadrul dosarului sunt, în acest moment, sub imperiul nepublicității, fiind o fază a procesului penal care este nepublică. Cu privire la citarea mea la DNA, la acest moment, nu cunosc, în mod oficial, să existe o citație. (…) Cum aș putea să-mi pun toate orele suplimentare în luna martie? Este o informație trunchiată, distorsionată, care, în mod tendențios a fost lansată în spațiul public. Este bine că există acest dosar care va clarifica. Este și în interesul meu profesional, instituțional, ca acest subiect să fie clarificat și să existe o soluționare legală pentru a evita orice interpretare și orice abordare greșită”, a declarat Bogdan Enescu, potrivit B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Colonelul Bogdan Enescu a fost numit la conducerea Jandarmeriei Române în decembrie 2019. Ministul Internelor, Marcel Vela, spunea atunci despre el că este „un om fără pată”, care nu are legătură cu mitingul din 10 august.

Cătălin Sindile ocupa funcția de prim-adjunct al șefului Jandarmieriei, în 10 august 2018. El s-a aflat în Piața Victoriei la mitingul Diaporei. Asta deși operațiunea era coordată, teoretic, de maiorul Laurențiu Cazan.

Cât despre generalul Constantin Florea, el a fost numit interimar la conducerea Jandarmeriei, în august 2019, după îndepărtarea lui Sebastian Cucoș și Cătălin Sindile.

Chiar pe 10 august 2020, Curtea de Apel București și-a declinat competența și a admis solicitarea șefilor din Jandarmerie de a trimite dosarul „10 august” spre judecareTribunalului București. Sunt vizați maiorul Laurenţiu Cazanm, comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, colonelul Sebastian Cucoş şi colonelul Ionuţ-Cătălin Sindile.

Pe 10 august 2018 a avut loc un protest al Diasporei anunțat cu săptămâni bune înainte. Oamenii s-au strâns să manifestesteze împotriva guvernării PSD de la acea vreme, împotriva corupției și pentru continuarea luptei cu acest flagel. Situația a degenerat, însă, iar jandarmii au intervenit în forță. Peste 1.000 dintre persoanele prezente atunci în Piața Victoriei au depus plângeri penale, acestea fiind apoi reunite și declinate către DIICOT.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)