Tânăr din Onești, amendat în urma postărilor de pe Facebook

Tânăr din Onești, amendat în urma postărilor de pe Facebook

Un tânăr din Onești are de plătit 5.000 de lei daune morale în urma postărilor jignitoare aduse unui jandarm pe Facebook.

Liviu Gheorghe Tătaru a postat pe Facebook mai multe fotografii cu Ștefan Dumitru Giurgea, un jandarm care l-a amendat în urma unui scandal în supermarket.

Nemulțumit de pedeapsa de a plăti amenda de 200 de lei, bărbatul nu a atacat legal acest lucru și a decis să-și facă dreptate singur.

După ce a postat mai multe fotografii cu jandarmul pe rețelele de socializare, acesta i-a adus jigniri grave.

Judecătoria Onești l-a pedepsit, însă, pentru fapta sa, amendându-l cu suma de 5.000 de lei.

“Instanţa a reţinut că pârâtul nu a formulat plângere împotriva procesului verbal de contravenţie, ocazie cu care şi-ar fi putut proba nevinovăţia, ci a ales să-şi exprime nemulţumirile în legătură cu sancţionarea sa contravenţională pe reţelele de socializare, ignorând faptul că libertatea de exprimare de care se bucură pârâtul nu este şi nu trebuie să fie absolută, iar dreptul la libera opinie şi exprimare, ca orice alt drept, trebuie exercitat în limitele sale fireşti, neputând prejudicia drepturile şi interesele legitime ale altor persoane”, a declarat avocatul Raluca Cârstea, potrivit Adevărul.

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)