Un bărbat a fost reținut pentru port ilegal de armă, după ce și-a uitat pistolul în cabina de probă a unui magazin din București

Un bărbat a fost reținut pentru port ilegal de armă, după ce și-a uitat pistolul în cabina de probă a unui magazin din București

Un bărbat de 36 de ani a fost reținut miercuri pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce și-a uitat arma letală în cabina de probă a unui magazin dintr-un complex comercial din București.

”În data de 22 iunie 2021,poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au reţinut un bărbat de 36 de ani, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în modalitatea deţinerii şi portului fără drept a unei arme letale”, anunţă Poliţia Capitalei.

Un angajat al magazinului a fost cel care i-a alertat pe polițiști, anunțând la 112 că intr-o cabină de probă a fost găsită o geantă în care se afla un pistol. După efectuare verificărilor, polițiștii au găsit un pistol cu glonţ, iar în aceeaşi geantă se afla şi un încărcător cu 8 cartuşe.

”Au fost declanşate investigaţiile în vederea identificării persoanei care a pierdut sau abandonat geanta în cauză. A fost identificat şi condus la audieri un bărbat de 36 de ani, acesta negând iniţial că pistolul îi aparţine. A fost dispusă măsura reţinerii, ulterior fiind arestat preventiv.”, precizează poliţiştii.