Un cunoscut medic a fost condamnat într-un dosar de fraude cu fonduri europene

Un cunoscut medic a fost condamnat într-un dosar de fraude cu fonduri europene

Fostul președinte al Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae, a fost condamnat vineri de judecătorii de la Tribunalul Suceava la doi ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar de fraude cu fonduri europene, informează Știripesurse.ro. Decizia nu este definitivă.

Astărăstoae este acuzat de tentativă de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, precum.

Fostul președinte al Colegiului Medicilor a mai primit doi ani de închisoare și pentru conflict de interese și a fost achitat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Instanța a decis contopirea acestor pedepse cu cea de un an de detenție pe care medicul a primit-o într-un alt dosar, astfel că s-a ajuns la o condamnare de doi ani de închisoare.

În același dosar al fraudelor cu fonduri europene au fost condamnași și Adrian Ciureanu – 3 ani închisoare cu suspendare, Daniela Druguş – 3 ani cu suspendare, Pughin Corvin Gabriel – 2 ani cu suspendare, Laurian Tănăsescu – 2 ani cu suspendare, Dănuţ Muşat – 1 an cu suspendare și Dan Alexandru Verner – 1 an cu suspendare.

Urmăriți B1TV.ro și pe