Valeriu Gheorghiță: Creștere cu 200% a infectărilor COVID-19 la persoanele sub 40 de ani. 93% dintre decedați erau nevaccinați

Valeriu Gheorghiță: Creștere cu 200% a infectărilor COVID-19 la persoanele sub 40 de ani. 93% dintre decedați erau nevaccinați
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Sursa foto: Facebook

Valeriu Gheorghița a prezentat, vineri, o statistică îngrijorătoare privind evoluția infectărilor cu COVID-19, de la depistarea variantei Delta, în România.

Coordonatorul CNCAV a dezvălui că peste 82% dintre testele pozitive şi peste 93% din decesele cauzate de infecţia cu SARS-CoV-2 s-au înregistrat la persoane nevaccinate.

Totodată, se remarcă o creştere de peste 200% a cazurilor de îmbolnăvire la persoane cu vârste mai mici de 40 de ani.

Pentru varianta Delta, care se răspândeşte foarte uşor la contacţi, este important să evităm evenimentele cu un număr foarte mare de persoane, atunci când vom avea o creştere a numărului de cazuri, să sperăm că situaţia epidemiologică este un favorabilă şi va permite organizarea acestor evenimente în condiţii cât mai sigure. De asemenea, este importat să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare, pentru că ceea ce am urmărit noi în săptămâna precedentă: peste 82% dintre cei testaţi pozitiv sunt persoane nevaccinate şi peste 93% din decese au apărut la persoane, iarăşi, nevaccinate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la Digi 24.

În ceea ce priveşte grupele de vârstă, medicul a atras atenţia asupra faptului tinerii au sanșe mai mari să se infecteze, din cauza activităților sociale mai intense.

„Din acest punct de vedere, persoanele tinere, în general, sunt persoanele care s-au vaccinat mai puţin şi interacţionează mai mult, se expun unui risc mai mare de îmbolnăvire şi în felul acesta circulaţia virusului este întreţinută şi amplificată”, a adăugat medicul.