Vara aceasta, în loc de Netflix, milioane de oameni urmăresc în timp real zborurile de pe cerul lumii

Vara aceasta, în loc de Netflix, milioane de oameni urmăresc în timp real zborurile de pe cerul lumii
2,92 de milioane de persoane au urmărit o parte din zborul lui Pelosi, sursă foto: captură YT

Vrei să urmărești în direct un zbor guvernamental ultrasecret? Sau să urmărești în timp real zborul secret al unui traficant de droguri? Sau să știi cât de mult poluează avioanele lui Taylor Swift? Toate acestea sunt transmise în direct, pe site-urile de succes ale verii: cele care urmăresc zborurile online.

708.000 de persoane au urmărit simultan cum aterizează Pelosi în Taiwan

Marți a fost stabilit un nou record de vizualizări ale Flightradar24, unul dintre cele mai mari site-uri de urmărire a zborurilor din lume, oamenii au urmărit zborul de șapte ore al lui Nancy Pelosi de la Kuala Lumpur la Taipei.

Călătoria, învăluită în secret până în ultimele sale momente, a atras atenția internațională după ce China a amenințat că vizita va fi sancționată militar în săptămânile premergătoare vizitei.

Ian Petchenik, șeful departamentului de comunicare al Flightradar24, a declarat că site-ul a înregistrat un „interes susținut și fără precedent” pentru zborul lui Pelosi, iar la apogeu, un număr record de 708.000 de persoane au urmărit simultan mica pictogramă roșie reprezentând Boeing-ul C-40C al președintelui Camerei Reprezentanților – indicativul SPAR19.

Avionul a fost urmărit în timp ce făcea o buclă în jurul Filipinelor pentru a ocoli bazele chineze din Marea Chinei de Sud, apoi cum a traversat strâmtoarea Luzon, se pare că sub supravegherea unui trio de portavioane americane, și a trecut prin lanțurile muntoase ale Taiwanului înainte de a ateriza la Taipei.

Au fost atât d emulți utilizatori încât flightradar24 a fost nevoit să restricționeze serviciul în unele zone

Din cauza traficului Flightradar24 a fost nevoit să limiteze accesul în anumite locuri din lume. În total, 2,92 de milioane de persoane au urmărit o parte din zborul lui Pelosi, de aproximativ trei ori mai multe persoane decât cele care au urmărit evenimentul pe CNN, în prime-time.

Flightradar24 a mai trecut și prin alte momente importante în ultima vreme: aproximativ 550.000 de telespectatori au urmărit zborul liderului opoziției ruse, Alexei Navalny, în timp ce acesta se întorcea la Moscova în 2021 pentru a fi încarcerat.

Alte mii de persoane au urmărit un avion Global Hawk al forțelor aeriene americane care a călătorit în jurul Ucrainei în timpul invaziei rusești înainte de a zbura deasupra Mării Negre.

Utilizatori au folosit, de asemenea, site-ul pentru a urmări evacuarea haotică a SUA din Afganistan.

Urmăriți B1TV.ro și pe