Jean-Luc Mélenchon califică vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan drept o provocare: „Nu există decât o singură China”

Jean-Luc Mélenchon califică vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan drept o provocare: „Nu există decât o singură China”
Jean-Luc Mélenchon. surs[ foto> captur[ YT

Fostul lider al partidului France Insoumise, Jean-Luc Mélenchon, califică drept o „provocare” vizita președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan, potrivit BFM TV.

Jean-Luc Mélenchon, împotriva vizitei lui Pelosi în Taiwan

Acesta a subliniat că nu există decât o singură Chină, sugerând astfel că Taiwanul nu se poate bucura de propria suveranitate statală.

„Oricare ar fi amploarea și nivelul criticilor care pot fi adresate guvernului chinez, trebuie să refuzăm să cauționăm războiul împotriva Chinei pentru a satisface opiniile SUA cu privire la Taiwan. Dacă aș fi fost ales, aș fi purtat această discuție cu guvernul american”, explică fostul candidat la alegerile prezidențiale din Franța.

La Beijing, inițiativa lui Nancy Pelosi, luată în cadrul unui turneu asiatic, este văzută și ea ca o provocare. De la plecarea înaltului oficial american, China a lansat miercuri manevre militare majore.

„Chinezii vor rezolva problema între ei. Nu există niciun alt rezultat rezonabil posibil”, a continuat miercuri Jean-Luc Mélenchon. De asemenea, el acuză Statele Unite că vor să „deschidă un nou front”.

Urmăriți B1TV.ro și pe