Viorica Dăncilă a cerut MAI ‘un raport detaliat’ cu privire la efectele inundațiilor

Viorica Dăncilă a cerut MAI 'un raport detaliat' cu privire la efectele inundațiilor
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a cerut Ministerului Afacerilor Interne (MAI) un raport detaliat cu privire la efectele inundațiilor și fenomenelor meteorologice periculoase produse în ultimele zile, se arăta într-un comunicat de presă al Guvernului, de sâmbătă.

“Am primit cu profundă tristețe vestea teribilă despre tragedia produsă în comună prahoveană Jugureni, unde trei copii și-au pierdut viața, iar al patrulea este dat dispărut. Pentru un părinte nu există durere mai mare. Transmit întreaga compasiune familiei îndurerate și o asigur de tot sprijinul în aceste clipe de grea încercare”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă.

Potrivit Guvernului, pe baza analizei Ministerului de Interne, Guvernul va lua măsuri urgente pentru sprijinirea oamenilor și a comunităților care au avut de suferit și ale căror obiective sociale sau drumuri, poduri și podețe au fost afectate.

Premierul Dăncilă a cerut, însă, şi Ministerului Muncii și Justiției Sociale să propună cât mai urgent ajutoare financiare pentru familia din Jugureni, Prahova, care trece prin momente dureroase.

Reacţia Vioricăi Dăncilă a venit după ce, vineri noaptea, o casă din Judeţul Prahova a fost luată de un torent, cu tot cu cei care locuiau în ea, trei dintre cei patru copii aflaţi în casă murind.

Ultima oră
21:03 - Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, contract care data din 1972: „Așa i-au făcut și lui Messi”
20:51 - MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania: Precipitații, furtuni și vânt de coastă
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”
20:22 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Nu mai există acel fenomen de despădurire care s-a constatat acum 5 – 10 ani. A existat complicitate din partea multor organe care ar fi trebuit să protejeze pădurea
20:13 - Tanczos Barna, după discuția cu activistul de mediu bătut la Suceava: I-am spus că trebuie să avem tot timpul grijă să nu se întindă coarda foarte mult. Nu vom reuși niciodată să ne substituim organelor de anchetă (VIDEO)
20:00 - Focar de COVID-19 la Primăria Deva: „Au fost luate măsuri de dezinfecție, iar persoanele bolnave au intrat în izolare”
19:49 - Comisia Europeană va lansa un plan pentru ca UE să facă față la creșterile mari de prețuri la energie
19:41 - Irineu Darău, după ce a spus că alegerile din USR PLUS au fost organizate inechitabil, incompetent și anti-democratic: „Nu cred că poți trata un candidat în felul acesta” (VIDEO)
19:16 - ANAF: Şase firme cu sedii în Bucureşti şi judeţul Gorj au vândut cosmetice de 62,5 milioane lei, fără factură