Virgil Musta: Suntem într-o perioadă de platou. Situația rămâne dificilă în spitale, dar presiunea nu mai este la fel de mare ca în urmă cu două săptămâni (VIDEO)

Virgil Musta: Suntem într-o perioadă de platou. Situația rămâne dificilă în spitale, dar presiunea nu mai este la fel de mare ca în urmă cu două săptămâni (VIDEO)
sursa foto: Facebook

Medicul Virgil Musta,şeful secţiei de boli infecţioase de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, a declarat, miercuri, într-o intervenție telefonică laȘtirileB1 TVcă valul trei al pandemiei a atins un platou în România, pentru că situația s-a îmbunătățit ușor fată de acum două săptămâni.

„Noi cred ca suntem într-o perioadă de platou, pentru ca în urmă cu două săptămâni nu aveam aproape nici un loc liber, cu greu facem fața noilor cazuri care necesitau internare, care erau severe sau medii. La ora actuală este dificil dar presiunea nu mai este asa de mare. Mai găsim locuri libere pentru a interna cazurile noi care apar cu forme severe”, a spus medicul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Când ar putea fi atinsă imunitatea de masă în România

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a precizat că în a doua parte a lunii aprilie se va ajunge la 100.000 de persoane vaccinate pe zi, astfel că imunitatea înmasă ar putea fi atinsă în septembrie sau chiar mai devreme.

„100.000 persoane zilnic în a doua parte a lunii aprilie, media din ultimele zile este 57.000 persoane vaccinate, cu un raport de aproape unu la unu între cele vaccinate cu o doză și persoanele vaccinate cu a doua doză. Din a doua parte a lunii aprilie să avem 50.000 persoane cu prima doză și 50.000 cu a doua doză”, a precizat președintele CNCAV, luni, la Aleph News.

Cele mai recente date arată că de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, mai exact începând din 27 decembrie și până duminică seară, în România au fost administrate în total peste 3,3 milioane de doze, fiind astfel vaccinate mai bine de 2,1 milioane. La bilanțul de dumincă ritmul era de circa 48.300 de persoane vaccinate pe un interval de 24 de ore.

La nivelul UE au fost aprobate patru seruri, iar trei dintre ele au fost folosite și în România – este vorba despre Pfizer-BioNTech, care reprezintă o pondere 2,68 milioane din totalul de doze administrate în țara noastră, AstraZeneca (peste 382.200) și Moderna (circa 244.500).

Grupul de Comunicare Strategică anunța, duminică, că de la începutul crizei sanitare, pe teritoriul României, au fost confirmate 974.375 de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2. Un număr de 871.950 de pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce 24.070 de persoane depistate cu noul coronavirus au decedat, mai arată informațiile prezentate ieri de GCS.

Ultima oră
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)
21:34 - Ludovic Orban, despre posibilitatea ca Cioloș să fie numit premier la schimb cu refacerea coaliției: „Asta e o glumă. Partidul cel mai puternic din coaliție dă premierul”
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, dacă USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”
21:18 - Ludovic Orban: Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală să oprim Congresul PNL. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde (VIDEO)
21:08 - Ludovic Orban: „A fost un mandat foarte greu de președinte PNL. Partidul era demoralizat, nu era unit”
21:03 - Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, contract care data din 1972: „Așa i-au făcut și lui Messi”
20:51 - MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania: Precipitații, furtuni și vânt de coastă
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”
20:22 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Nu mai există acel fenomen de despădurire care s-a constatat acum 5 – 10 ani. A existat complicitate din partea multor organe care ar fi trebuit să protejeze pădurea