Elon Musk a anunțat cât va costa abonamentul pentru Twitter. Care sunt utilizatorii vizați și ce li se oferă în schimbul banilor

Elon Musk a anunțat cât va costa abonamentul pentru Twitter. Care sunt utilizatorii vizați și ce li se oferă în schimbul banilor
Elon Musk a anunțat cât va costa abonamentul pentru Twitter. Care sunt utilizatorii vizați și ce li se oferă în schimbul banilor, sursă foto: captură YT

Abonamentul la Twitter va costa 8 dolari lunar, a anunțat noul proprietar al platformei, Elon Musk, dar se va aplica numai utilizatorilor care vor să dețină conturi „verificate”. Musk a anunțat politica sa tarifară printr-un mesaj pe plaformă, marți.

Preţul abonamentului urmează a fi ajustat în funcţie de ţară

Abonamentul de 8 dolari la Twitter este destinat utilizatorilor care vor să-şi certifice autenticitatea contului şi să fie mai puţini expuşi la publicitate, relatează AFP.

În prezent, doar pentru unele dintre profiluri se poate solicita „badge-ul” albastru, bifa care semnalează autenticitatea contului, adică în special pentru guverne, companii, personalităţi politice, culturale sau sportive, şi acestea o pot pierde dacă nu respectă regulile platformei.

Musk a mai arătat că abonaţii vor avea şi alte avantaje – ca afişarea prioritară a mesajelor, postarea de mesaje video şi audio mai lungi şi expunerea la „de două ori mai puţină publicitate”.

Elon Musk a insistat de la bun început că schimbările preconizate urmăresc să susţină funcţionarea Twitter ca „loc public” esenţial pentru democraţie şi să „ajute omenirea”, rentabilitatea nefiind o prioritate.

Urmăriți B1TV.ro și pe