Conducerea PNL, ședință înainte de consultările cu președintele Klaus Iohannis. Dan Vîlceanu: În acest moment, propunerea noastră de premier e Florin Cîțu

Conducerea PNL, ședință înainte de consultările cu președintele Klaus Iohannis. Dan Vîlceanu: În acest moment, propunerea noastră de premier e Florin Cîțu
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL, a declarat că Florin Cîțu este propunerea de premier cu care partidul va merge la consultările de joi, de la Palatul Cotroceni. E decizia la acest moment, dar joi, înainte de discuția cu președintele Klaus Iohannis, va avea loc o ședință a conducerii partidului. Președintele Klaus Iohannis a convocat o nouă rundă de discuții după ce Cabinetul Cioloș nu a reușit să adune în Parlament numărul suficient de voturi pentru a fi învestit.

Dan Vîlceanu susține că propunerea de premier a PNL e Florin Cîțu

„La acest moment noi avem o decizie a Biroului Executiv. Mâine dimineață la ora 10.00 avem o ședință a Biroului Permanent Național, din care fac parte toți președinții de organizații ai PNL și vom decide în consecință. La acest moment, nu există o altă decizie a PNL”, a declarat Dan Vîlceanu, la Digi24.

Întrebat dacă decizia în privința lui Cîțu s-ar putea schimba, Vîlceanu a răspuns: „Noi avem o decizie la momentul acesta, vom vedea ce se va întâmpla mâine. Dar la momentul acesta nu pot să vă dau un răspuns, pentru că avem deja o decizie”.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis a discutat cu liberalii despre nevoia unei alte nominalizări pentru funcția de premier, Vîlceanu a răspuns: „Eu nu am o astfel de informație. Dacă exista o dorință pentru o altă nominalizare, cu siguranță o comunicam public. Nu a existat o dorință de a avea o altă nominalizare. Am văzut tot felul de informații care au apărut în ultimele două zile. La momentul în care discutăm nu există o altă decizie”.