Florin Cîțu: Am aprobat HG prin care donăm Republicii Moldova încă 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca / De săptămâna aceasta, putem să și vindem Republicii Moldova câte 200.000 de doze lunar (VIDEO)

Florin Cîțu: Am aprobat HG prin care donăm Republicii Moldova încă 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca / De săptămâna aceasta, putem să și vindem Republicii Moldova câte 200.000 de doze lunar (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, un proiect de hotărâre prin care România donează Republicii Moldova încă 100.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 de la AstraZeneca, a anunțat premierul Florin Cîțu, care a precizat că, începând din această săptămână, Bucureștiul va putea să și vândă Chișinăului câte 200.000 de doze din același ser în fiecare lună, conform înțelegerii dintre cele două părți.

„În ședința de Guvern de astăzi, am aprobat un proiect de Hotărâre de Guvern prin care donăm încă 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca Republicii Moldova și am pregătit și detaliile pentru a dona 100.000 de doze de vaccin în Ucraina. Cred că mai era doar o semnătură, dar de săptămâna aceasta putem să și vindem doze de vaccin AstraZeneca în Republica Moldova – 200.000 de doze lunar, aceasta a fost discuția cu Republica Moldova”, a declarat premierul Florin Cîțu.

De altfel, primele doze folosite în campania de vaccinare din Republica Moldova au provenit tot din donația pe care i-a acordat-o România. Țara noastră își respectă mereu promisiunile, spunea la acel moment Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, care a fost prezent la Chișinău când a sosit transportul.

Dacă Aureliu Ciocoi, premierul interimar al Republicii Moldova, a fost vaccinat cu serul chinezesc de la Sinopharm, președinta Maia Sandu a precizat că va opta pentru AstraZeneca.

„Eu personal o să mă vaccinez cu Astra Zeneca”, a anunțat Maia Sandupefinal deaprilie, când că în luna maiRepublica Moldovava primi noi tranșe de vaccin. „În primul rând este vorba despre Astra Zeneca, aceasta este cantitatea cea mai mare pe care o putem cumpăra. Apropo, aici putem cumpăra de toată cantitatea de care avem nevoie în următoarele luni. Mai purtăm negocieri și cu alte companii”, a mai spus ea, potrivitDeschide.md.

Urmăriți B1TV.ro și pe