Florin Cîțu, despre posibilitatea amânării măsurilor de relaxare: „Dacă vaccinarea nu merge în direcția corectă putem să tragem și frâna de mână. Nu ne putem juca cu acest lucru” (VIDEO)

Florin Cîțu, despre posibilitatea amânării măsurilor de relaxare: Dacă vaccinarea nu merge în direcția corectă putem să tragem și frâna de mână. Nu ne putem juca cu acest lucru (VIDEO)

Întrebat dacă măsurile de relaxare vor mai fi luate în situația în care numărul persoanelor vaccinate va fi mai mic de 5 milioane, premierul Florin Cîțu a precizat vineri că nu se va lua în calcul doar rata de vaccinare. Pe de altă parte, dacă vaccinarea nu merge în direcția bună, există și posibilitatea ca măsurile de relaxare să fie aplicate mai încet:

“Nu ne uităm doar la rata de vaccinare. Așa cum ați văzut ne uităm și la pozitivare. Sunt mai mulți indicatori la care ne uităm. Dar dacă vaccinarea nu merge în direcția corectă putem să tragem și frâna de mână. Nu ne putem juca cu acest lucru. Să venim mai încet cu aceste măsuri. Eu cred că românii vor din nou evenimente private, nunți, botezuri, vor să meargă în concedii, vor să meargă la mare. Am încredere că este o motivație foarte bună pentru români să se vaccineze.

Este foarte greu să elimini niște măsuri și să le aplici din nou. Măsurile pe care le-am luat vrem să rămână așa, cu masca în spațiul public, vrem să nu mai trebuiască să o purtăm până la finalul anului, dar asta contează foarte mult de rata de vaccinare”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Tags: