Florin Cîțu, după estimările FMI privind România: Luăm cele mai bune măsuri pentru economie şi acest lucru se vede

Florin Cîțu, după estimările FMI privind România: Luăm cele mai bune măsuri pentru economie şi acest lucru se vede
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a precizat că FMI are încredere în Guvern şi estimează o creştere economică semnificativă pentru ţara noastră, de 6% din PIB în 2021.

„Veşti fantastice pentru toţi românii! FMI are încredere în Guvernul României şi estimează o creştere economică semnificativă mai mare pentru România. Previziunile FMI arată o creştere economică substanţială de 6% a PIB în 2021, a doua cea mai mare creştere din Uniunea Europeană.

Luăm cele mai bune măsuri pentru economie şi acest lucru se vede. Am reuşit să stabilizăm economia şi să reducem la maximum impactul crizei asupra economiei noastre. Economia României se află pe o direcţie de creştere economică sustenabilă şi nimeni, niciodată, nu va mai putea să schimbe acest lucru”, a scris Florin Cîţu marţi pe Facebook.

FMI, estimări mai optimiste privind creșterea economiei românești în 2021

Estimările Fondului Monetar Internațional (FMI) referitoare la evoluția economiei României au fost îmbunătățite la 6% pentru anul 2021, potrivit unui raport „World Economic Outlook”, publicat marți și citat deAgerpres.

Noile estimări anunțate de instituția financiară internațională vin în contextul în care, în octombrie 2020, experțiiFMIprevizionau o creștere cu 4,6% a Produsului Intern Brut pentru acest an. Bugetul de stat pe 2021 a fost construit de Guvern luând în calcul o creștere a economiei de 4,31%.

De asemenea,FMIvine cu date mai optimiste și în ceea ce privește evoluția economiei românești în 2022. Concret, se estimează un avans de 4,8%, în condițiile în care în luna octombrie a anului trecut era prognozată o creștere de 3,9%.

FMIa revizuit și prognoza privind inflația din România. Potrivit estimărilor de la acest capitol, țara noastră ar urma să consemneze o majorare medie anuală a prețurilor de 2,8% în acest an și de 2,1% în 2022.

În privința deficitului de cont curent,FMIestimează că acesta se va reduce până la 5% din PIB în 2021, de la 5,1% – anul trecut, iar în 2022 se va reduce la 4,7% din PIB.

Ultima oră
21:08 - Ludovic Orban: „A fost un mandat foarte greu de președinte PNL. Partidul era demoralizat, nu era unit”
21:03 - Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, contract care data din 1972: „Așa i-au făcut și lui Messi”
20:51 - MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania: Precipitații, furtuni și vânt de coastă
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”
20:22 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Nu mai există acel fenomen de despădurire care s-a constatat acum 5 – 10 ani. A existat complicitate din partea multor organe care ar fi trebuit să protejeze pădurea
20:13 - Tanczos Barna, după discuția cu activistul de mediu bătut la Suceava: I-am spus că trebuie să avem tot timpul grijă să nu se întindă coarda foarte mult. Nu vom reuși niciodată să ne substituim organelor de anchetă (VIDEO)
20:00 - Focar de COVID-19 la Primăria Deva: „Au fost luate măsuri de dezinfecție, iar persoanele bolnave au intrat în izolare”
19:49 - Comisia Europeană va lansa un plan pentru ca UE să facă față la creșterile mari de prețuri la energie
19:41 - Irineu Darău, după ce a spus că alegerile din USR PLUS au fost organizate inechitabil, incompetent și anti-democratic: „Nu cred că poți trata un candidat în felul acesta” (VIDEO)