Gheorghe Falcă (PNL): Guvernul PSD a solidificat imaginea României în Europa ca fiind un stat corupt. Să facă o propunere decentă pentru funcția de comisar european al Transporturilor

Gheorghe Falcă (PNL): Guvernul PSD a solidificat imaginea României în Europa ca fiind un stat corupt. Să facă o propunere decentă pentru funcția de comisar european al Transporturilor
foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă a afirmat, joi, că Guvernul PSD a solidificat imaginea României la nivel european „ca fiind un stat corupt” de ani de zile, în contextul în care Rovana Plumb, propusă de premierul Dăncilă pentru postul de comisar european pentru Transporturi, a fost respinsă de către Comisia juridică din Parlamentul European.

„Aşa cum ne-au obişnuit cei din PSD, pe modelul Dragnea-Fifor-Dăncilă au încercat să manipuleze sistemul european, propunând un candidat cu probleme de integritate. Singurul lucru pe care l-au obţinut aceşti impostori a fost să pună România într-o postură ruşinoasă. Guvernul PSD, care de ani de zile a solidificat imaginea României în faţa Europei ca fiind un stat corupt, condus de politicieni certaţi cu legea, a înregistrat o nouă premisă negativă la nivelul UE: este pentru prima dată când un candidat al unei ţări membre este audiat în mod special de către Comisia Europeană, fiind suspectat de probleme de integritate”, a declarat Gheorghe Falcă, printr-un comunicat de presă remis Agerpres.

Europarlamentarul ales pe listele PNL afirmă că „binomul Fifor-Dăncilă continuă să acţioneze ca în propriul partid, să facă jocurile de culise ale personajelor obscure, cu tentă coruptă”, scrie sursa citată.

„Parlamentul European a dat un semnal clar că nu acceptă astfel de propuneri. Aşteptăm ca măcar în ultimul ceas Guvernul PSD să înţeleagă răul pe care îl produce imaginii României la nivelul UE şi să facă o propunere decentă pentru funcţia de Comisar European în Comisia Transporturi”, a mai adăugat Falcă, potrivit aceleiași surse.