Ludovic Orban: „USR a spus că soluționarea crizei sanitare nu era problema lor. Deși au învestit guvernul, ei nu au vrut să participe în guvernare și au lăsat tot greul pe umerii noștri” (VIDEO)

Ludovic Orban: USR a spus că soluționarea crizei sanitare nu era problema lor. Deși au învestit guvernul, ei nu au vrut să participe în guvernare și au lăsat tot greul pe umerii noștri (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă la Botoșani că pentru a păstra PNL capabil să câștige alegerile va fi nevoie de un leadership al partidului de mare calitate, un leadership puternic. Ludovic Orban a spus, de asemenea, despre cei de la USR că nu au vrut să participe la guvernare, după ce PSD a fost răsturnat de la putere și că au lăsat tot greul pe umerii PNL:

“Sigur că am pierdut funcții, pentru că am fost singuri la guvernare, pentru că la vremea respectivă USR a spus că soluționarea crizei nu era problema lor.Deși au învestit guvernul, ei nu au vrut să participe în guvernare și au lăsat tot greul pe umerii noștri. Cu toate astea, în niște negocieri extrem de dificile , PNL este la guvernare. Gândițivă ce majoritate fragilă avem în Parlament în care avem doar 10 voturi în plus față de voturile PSD și ALDE.

Pentru a păstra PNL capabil să câștige alegerile va fi nevoie de un leadership al PNL de mare calitate, un leadership puternic, un leadership incluziv, care să aibă la bază fundamentări științifice pentru toate deciziile, dar în același timp să aibă la bază experiență, cunoaștere, intuiție, capacitate de reacție în momente dificile, capacitatea de a negocia și de asemenea, o viziune”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a subliniat că timp de 30 de ani s-a identificat cu PNL, și atunci când a avut funcții importante, dar și atunci când a fost un simplu membru:

“Suntem condamnați să reușim în guvernare. Atunci când suntem la guvernare, oamenii ne apreciază după ce facem, trebuie să ne asociem cu obiective clare cu care să avem garanția 100% că le ducem la bun sfârșit, la nivel național, la nivel județean și la nivelul fiecărei localități condusă de un primar liberal.

Anul 2024 este un an decisiv, un an care toate alegerile sunt prevăzute și care va marca evoluția ulterioară a României. În 30 de ani viața mea s-a identificat cu viața PNL, în acțiunea mea am pus pe primul plan interesul PNL, am fost în partidul ăsta și când am fost un simplu membru și când am fost ministru și când iarăși am devenit un simplu membru și când am pierdut o competiție pentru alegeri și când conducerea partidului a fost nedreaptă față de mine, pentru că eu știu un lucru: nu există un alt partid care să poată să facă bine cu adevărat. PNL este singura formațiune politică care grupează o elită, niște vârfuri ale societății”, a mai precizat Ludovic Orban.

Acesta a mai precizat în fața membrilor PNL Botoșani că partidul putea face mai mult pentru câștigarea alegerilor parlamentare:

“Să fim cinstiți acum, uitându-ne unii în ochii celorlalți și să recunoaștem că la alegerile parlamentare puteam face mai mult. Eu am făcut o analiză a rezultatelor pe care nu am mai vrut să o pun în dezbaterea PNL, pentru că aveam o altă prioritate, să negociem așezarea la guvernare, să încercăm să obținem pozițiile care să ne permită să influențăm deciziile în guvernare. Nu mai avea rost acuma să facem o analiză”.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)