Președintele Iohannis și Prințul Charles, discuție la Cotroceni despre biodiversitate, mediul rural românesc și proiectele de educație privind schimbările climatice

Președintele Iohannis și Prințul Charles, discuție la Cotroceni despre biodiversitate, mediul rural românesc și proiectele de educație privind schimbările climatice
Președintele Klaus Iohannis l-a primit, la Palatul Cotroceni, pe Prințul Charles. Sursă foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales.

Iohannis l-a felicitat pe Prințul Charles cu ocazia Jubileului de Platină al Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a și a lăudat excelentele relații bilaterale și Parteneriatul Strategic româno-britanic. De asemenea, președintele a vorbit despre rolul important al comunității de români din Marea Britanie, „bine integrată și având o contribuție pozitivă în sectoarele esențiale ale economiei și ale societății britanice”.

Iohannis i-a vorbit Prințului Charles și despre ajutorul pe care România l-a acordat Ucrainei și refugiaților ucraineni, „inclusiv privind coordonarea, prin hub-ul umanitar de la Suceava, a eforturilor de sprijin din partea mai multor state în beneficiul Ucrainei”.

Președintele Iohannis și Prințul Charles, discuție despre biodiversitate și mediul rural românesc

„Președintele României a apreciat dedicarea și implicarea Alteței Sale Regale în promovarea biodiversității și a mediului rural românesc, precum și în activități caritabile în țara noastră. În acest context, Președintele Klaus Iohannis a discutat cu ASR Prințul de Wales despre soluții pentru limitarea efectelor schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității, aplicabile în România, Regatul Unit și la nivel internațional, subliniind angajamentul țării noastre în a atinge obiectivele europene în materie de schimbări climatice.

Președintele României a subliniat că finanțarea proiectelor verzi, inclusiv împădurirea terenurilor degradate și reconstrucția de habitate, sunt priorități prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență, cu alocări financiare substanțiale”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

De asemenea, cei doi au vorbit și despre oportunitatea dezvoltării unor proiecte educaționale privind schimbările climatice, „menite a crește gradul de conștientizare, dar și pentru a pregăti tinerele generații pentru locurile de muncă verzi, disponibile pe piața muncii, capabile să genereze creștere economică sustenabilă”.

Prințul Charles, primit și la Palatul Victoria de premierul Ciucă

Tot miercuri, Prințul Charles a fost întâmpinat și la Palatul Victoria, de premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL.

Alteța Sa Regală are programată o întrevedere și cu Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta, și Principele Radu, la Palatul Elisabeta. De asemenea, acesta va merge și la centrul organizat la Romexpo pentru refugiații ucraineni.

Prințul Charles, profund atașat de România, deține numeroase proprietăți în Ardeal, în special case tradiționale pe care le-a recondiționat. Prin fundația care îi poartă numele, acesta a derulat mai multe programe în sprijinul producătorilor locali și pentru recuperarea patrimoniului.

Urmăriți B1TV.ro și pe