Președintele Klaus Iohannis, vizită de stat în Egipt. Evenimentul se desfășoară cu ocazia aniversării a 115 ani de relații diplomatice dintre Egipt și România

Președintele Klaus Iohannis, vizită de stat în Egipt. Evenimentul se desfășoară cu ocazia aniversării a 115 ani de relații diplomatice dintre Egipt și România

Miercuri, președintele Klaus Iohannis efectuează o vizită de stat în Egipt. Șeful statului a fost invitat de omologul său, Abdel Fattah El-Sisi.

Administrația Prezidențială a anunțat că vizita se desfășoară în cadrul dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, precum și în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relații diplomatice dintre România și Republica Arabă Egipt.

Cooperarea la toate nivelurile, una dintre temele de discuție

Președintele României și Președintele Republicii Arabe Egipt vor evalua posibilitățile concrete de a dinamiza și aprofunda dialogul politico-diplomatic și cooperarea la toate nivelurile, extinderea și diversificarea colaborării româno-egiptene pe plan economic, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale și a investițiilor, precum și în noi domenii sectoriale de interes pentru cele două state.

Discuțiile dintre Klaus Iohannis și Abdel Fattah El-Sisi

Discuțiile vor include și teme actuale de politică internațională, cu accent pe evoluțiile politice și de securitate din regiunea Orientului Mijlociu și eforturile de mediere în dosare de interes, anunță Administrația Prezidențială.

În cadrul vizitei de stat în Republica Arabă Egipt, Președintele României, Klaus Iohannis, va avea întrevederi și cu Președintele Camerei Reprezentanților din Parlamentul egiptean, Hanafy Ali El-Gebaly, și Președintele Senatului din Parlamentul egiptean, Abdel-Wahab Abdel-Razeq.

Ultima oră