Stelian Ion (USR): Coaliția merge mai departe. Ideea că ne oprim acum nu poate fi acceptată / Nu am primit niciun fel de reproș din partea premierului

Stelian Ion (USR): Coaliția merge mai departe. Ideea că ne oprim acum nu poate fi acceptată / Nu am primit niciun fel de reproș din partea premierului
Foto: Inquam Photos/George Calin

Stelian Ion, ministrul Justiției, s-a arătat „surprins” de decizia premierului de a-l demite pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, însă spune despre actuala coaliție de guvernare că „merge mai departe”.

Stelian Ion, după demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății: „Coaliția merge mai departe”

„Coaliţia merge mai departe. Este un moment foarte neplăcut şi foarte dificil. Semnalul de alarmă a fost tras de preşedintele USR, Dan Barna, de preşedintele PLUS, Dacian Cioloş. Sunt chestiuni care trebuie să îşi găsească rezolvarea în perioada următoare, dar ideea că ne oprim acum nu poate fi acceptată. (…) Decizia de astăzi m-a surprins. Am fost dezamăgit. (…) Trebuie să ne uităm la cei care ne-au ales şi de ce ne-au ales. Nu ne-au ales să ne răfuim între noi. Ştiu că sunt şi alegeri interne în partide, dar ideea este să ne concentrăm pe reformele propuse, să mergem cu viteză mare înainte, pentru că efectiv nu avem timp. Să stăm să ne învârtim în jurul cozii pentru nişte idei pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare, să ne punem piedici unii altora, lucrul acesta nu va duce nicăieri”, a declarat ministrul Justiției, la Senat, potrivit Agerpres.

Stelian Ion consideră că Vlad Voiculescu a fost supus unui „linșaj mediatic” și „că s-a încercat să i se pună în cârcă vrute şi nevrute”, lucru care îl „mâhnește foarte mult”, însă a explicat că „o problemă de coaliţie trebuie discutată în coaliţie”.

„Ieşiri separate şi a turma gaz pe foc nu duc nicăieri. (…) Nu există o discuţie acum în USR şi în PLUS pe tema cine să fie ministru. Ministru ar fi trebuit să fie în continuare Vlad Voiculescu, pentru că aşa a fost discuţia în coaliţie”, susține Stelian Ion.

Pe de altă parte, Stelian Ion s-a arătat de părere că este firesc să se facă în permanență evaluări ale miniștrilor. De altfel, ministrul Justiției a precizat că inclusiv el a discutat despre propria activitate cu premierul Florin Cîțu.

„Am avut o discuţie cu premierul săptămâna trecută. Chiar urma să ne întâlnim. Trebuie să lămurim anumite lucruri legate de Justiţie şi de programul de guvernare şi de agenda pe care ne-am asumat-o şi aceste lucruri, în funcţie de ce se va întâmpla ulterior în coaliţie, vor fi lămurite. (…) Nu am primit niciun fel de reproş din partea premierului, ci discuţii legate de programul de guvernare şi despre cum să facem să împingem mai departe reformele”, a adăugat Stelian Ion.

Întrebat dacă este necesară o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis în care USR PLUS să solicite schimbarea premierului şi a Guvernului, Stelian Ion a răspuns: „Discuţii sunt bine-venite întotdeauna, dar sunt chestiuni pe care le vor aborda liderii politici. Dacă se va considera că este nevoie de o astfel de discuţie, ea va avea loc cu siguranţă”..