Vlad Voiculescu, gafă după gafă. Florin Cîțu: „Am discutat cu el, voi mai discuta” / „Încă gestionăm pandemia, nu s-a terminat, vom trage linie la final”

Vlad Voiculescu, gafă după gafă. Florin Cîțu: „Am discutat cu el, voi mai discuta” / „Încă gestionăm pandemia, nu s-a terminat, vom trage linie la final”
foto: Facebook @ Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a precizat, vineri, că a discutat cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, după cea mai recentă gafă pe care a făcut-o demnitarul de la USR-PLUS, care inițial a sugerat că este vina celor de la pompe funebre dacă au fost înmormântați decedați de COVID-19 fără haine, pentru ca ulterior să afirme că a preluat „o informație parțial greșită” și că într-adevăr ordinul de ministru cuprindea o prevedere de acest gen.

Ce a spus premierul Florin Cîțu, după cea mai recentă gafă a ministrului Sănătății

„Am văzut că a făcut o declaraţie, apoi a venit şi şi-a cerut scuze. Am discutat cu el, voi mai discuta. A avut o conferinţă de presă după prezentarea raportului (n.r. – referitor la pregătirea celui de-al treilea val al pandemiei) în şedinţa de Guvern, a prezentat din raport şi de atunci vine în faţa dumneavoastră aproape săptămânal cu declaraţii de presă va veni şi în continuare cu declaraţii de presă săptămânal”, a explicat premierul, întrebat ce părere are despre eroarea făcută de ministrul Sănătății, potrivit News.ro.

Întrebat dacă este mulţumit de modul în care Vlad Voiculescu a gestionat pandemia, prim-ministrul Florin Cîţu a răspuns: „Încă gestionăm pandemia, nu s-a terminat, vom trage linie la final. Eu zic că aşa cum arată acum lucrurile se îndreaptă spre bine, am avut o perioadă mai dificilă, dar măsurile luate şi în februarie şi acum văd că au dat rezultate, dacă ne uităm la toţi indicatorii, aproape toţi indicatorii arată o îmbunătăţire, de aceea regulile rămân în această perioadă dar am spus că vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiţii în două etape, 1 iunie şi apoi sfârşitul lunii iulie când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate, să revenim la normal şi la normal înseamnă să revenim la viaţa dinainate, fără restricţii, fără mers noaptea, fără măşti. Trebuie să ne vaccinăm ca să ajungem în această situaţie”.

Deși inițial a dat vina pe cei de la pompe funebre, Vlad Voiculescu recunoaște că în ordin scria că o parte din decedații de COVID-19 sunt înmormântați fără haine

Într-o serie de declarații făcute joi în fața Ministerului Sănătății, Vlad Voiculescu a intrat într-un schimb intens de replici cu jurnaliștii, care reclamau că bolnavii de COVID-19 care au decedat au fost înmormântați dezbrăcați. Ministrul susținea căsituația descrisă de reporteri este un „neadevăr” și că „dacă cei de la pompe funebre au înmormântat oameni fără să respecte legea, atunci, da, au făcut acest lucru de capul lor și nu are nimeni din acest minister de ce să își ceară scuze pentru lucrul acesta”.

Cu toate acestea, la câteva zeci de minute distanță, Vlad Voiculescu a revenit cu o declarație, de această dată pe Facebook, și a afirmat căa preluat „o informație parțial greșită” și a recunoscut că în ordinul de ministru se stipulează că o parte dintre cei decedați cu SARS-CoV-2, mai exact cei autopsiați, sunt înmormântați fără haine.

„Tocmai am avut declarații de presă. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație parțial greșită în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, o parte a celor decedați – și anume cei autopsiați (!) – conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 «se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.»Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi”, a scris ministrulVlad Voiculescupe Facebook, joi, după declarațiile susținute în fața Ministerului Sănătății.