Băsescu: Afacerea Microsoft e una profund acoperită de statul român, care nu vrea să meargă mai departe. 400 de milioane au fost fraudați pe o perioadă de 10 ani. Trebuie să aflăm sursa banilor (VIDEO)

Băsescu: Afacerea Microsoft e una profund acoperită de statul român, care nu vrea să meargă mai departe. 400 de milioane au fost fraudați pe o perioadă de 10 ani. Trebuie să aflăm sursa banilor (VIDEO)

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat într-o intervenție telefonică pentru B1 TV că ancheta în afacerea Mirosoft ar trebui să continue pentru a se afla sursa banilor, mituitorul.

În opinia sa, afacerea Microsoft este una profund acoperită de statul român, care nu vrea să meargă mai departe.

”Ancheta deocamdată e oprită la nivelul câtorva români acuzați de trafic de influență, de finanțarea campaniilor. În mod cert, banii au venit de undeva. Dacă ne uităm la decizia ÎCCJ, constatăm că e vorba de o vreo 12-13 milioane pe care ei trebuie să le plătească. Afacerea Microsoft e una de vreo 400 milioane gaură sau, altfel spus, bani furați statului român. Minim 200 de milioane până la 400 de milioane. Mai mult, din ce am citit eu, îmi aduc aminte că e vorba de o afacerea din 2004 până în 2014. Deci cei 400 de milioane au fost fraudați pe o perioadă de 10 ani. Mai mult, de multă vreme se știau conturile prin care se mișcau banii”, a declarat Băsescu pentru B1 TV.

Băsescu: Afacerea Microsoft e una profund acoperită de statul român, care nu vrea să meargă mai departe

#DIRECT_ONE_zq2t07#

Acesta a mai spus că i se pare strigător la cer că nu se depune niciun efort pentru aflarea sursei banilor: ”Ce e strigător la cer e că nimeni nu spune de unde vedeau banii care se vehiculau. Trebuie să știm dacă e vorba de 200 sau de 400 milioane de dolari, să știm de la cine au venit, cine a dat mita. E clar: capii mafioți în România au fost Pescariu și Florică. Deci e o afacere profund acoperită de statul român, care nu vrea să meargă mai departe”.

Traian Băsescu a mai spus că a avut informații vreme de câțiva ani despre două cazuri de fraudare a fondurilor – Microsoft și unul legat de securizarea frontierelor -, și că a informat chiar și miniștrii, dar nu putea să spună public acest lucru pentru că erau informații sensibile pentru anchetă.

”Sumele puse azi în seama celor care au fost condamnați nu au ajuns integral la ei. S-au împărțit cu Florică și Pescariu. Sunt convins că au primit sume foarte importante care au rămas la ei. Problema cu ”a denunțat” e o farsă, că ei și-au scris denunțurile în 2014 și mi-aduc aminte precis că aveam informații de la instituții despre circuitele financiare din 2013 și că ele au fost trimise cu adresa oficială la DNA, deci nu puteau spune că au dormit și s-au trezit cu mustrări de conștiință. Statul știa!”, a mai acuzat fostul președinte.

Urmăriți B1TV.ro și pe