Gabriela Firea anunță un posibil referendum pentru o taxă de mediu în București: "Au venit toate rablele în Capitală, nu putem continua așa”

Gabriela Firea anunță un posibil referendum pentru o taxă de mediu în București: "Au venit toate rablele în Capitală, nu putem continua așa”

“Fără taxa de mediu, au venit toate rablele din Europa în România şi în special în Capitală”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul unui interviu pentru Adevărul. Ea a declarat că le va propune bucureștenilor „o taxă de mediu”, fiindca "nu avem cum să continuăm așa".

"O să-i întrebăm pe bucureşteni dacă doresc să se introducă o taxă de mediu. Dacă ei sunt de acord, o vom introduce, pentru că vom ajunge ca în Bucureşti să nu mai putem circula. Fără taxa de mediu au venit toate rablele din Europa în România şi în special în Capitală. Nu avem cum să continuăm aşa", a declarat primarul Gabriela Firea.

În Bucureşti sunt înmatriculate aproximativ 1,3 milioane de maşini și alte peste 500.000 de autoturisme tranzitează zilnic Capitala.

Ultima oră
20:19 - Pariurile lui Musk pentru Tesla: Mașini care se conduc singure anul acesta și umanoizi care să meargă la muncă în locul nostru (VIDEO)
20:12 - Mircea Geoană: Rusia solicită puțin timp pentru a analiza propunerile NATO. Problemele create de Moscova în jurul Ucrainei trebuie rezolvate prin dialog, nu prin confruntare și conflict (VIDEO)
20:11 - De ce le cerea Andreea Esca bani străinilor de pe stradă: Așa disperată eram
19:59 - Lucian Bode: „Cu îngrijorare m-am uitat la factura pe decembrie” / Cât trebuie să plătească ministrul de Interne (VIDEO)
19:52 - Un bărbat a fost găsit mort pe șoseaua de Centură, în apropiere de Autostrada Soarelui. Victima era parțial dezbrăcată, spun polițiștii
19:39 - Lucian Bode: Cine confundă pensiile militare cu cele speciale face o greşeală / 5,2 miliarde de lei pentru 97.000 de pensii de serviciu (VIDEO)
19:38 - Andreea Esca, surpriză pentru Cătălin Măruță, de ziua lui de naștere. Știrista i-a pregătit singură un tort de excepție (FOTO)
19:34 - Eugen Tomac: Trebuie să veghem asupra respectării valorilor noastre europene și drepturilor omului, astfel încât populismul necruțător și istoria dezumanizării aproapelui să nu se mai repete
19:21 - Germania pune piciorul în prag: Nord Stream 2, pe lista sancțiunilor împotriva Rusiei, precum și alte „consecințe masive”. Și SUA amenință cu oprirea conductei
19:18 - Caz de spionaj în Germania. Un fost cercetător universitar ar fi oferit Rusiei informații secrete despre programul european de rachete Ariane