Incendiu la ”Matei Balș” | Raed Arafat, reacție nervoasă în fața jurnaliștilor: „E revoltă în capul dumneavostră! Dacă ați venit să urlați la noi…” (VIDEO)

Incendiu la ”Matei Balș” | Raed Arafat, reacție nervoasă în fața jurnaliștilor: „E revoltă în capul dumneavostră! Dacă ați venit să urlați la noi...” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a avut o ieșire nervoasă în timp ce le vorbea reporterilor despre incendiul izbucnit la Spitalul ”Matei Balș” și soldat cu patru morți. Arafat s-a răstit după ce un jurnalist a susținut că e revoltător că încă un incendiu a izbucnit într-un spital, după cel de anul trecut, de la Piatra Neamț. „Este revoltă în capul dumneavoastră!”, i-a replicat secretarul de stat.

Reporterul întrebase cum e posibil să se întâmple încă o tragedie într-un spital din România, deși s-au făcut controale.

„Așa e, e de neacceptat…”, a spus ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, prezent și el la declarații.

„Dacă ați venit să urlați la noi, aici intervenția v-am explicat. Urlați dumneavoastră! Este revoltă în capul dumneavostră! Până vedem care este situația…. Lăsați situația până o să vină pompierii să vă spună care e motivul. V-am dat toate detaliile. Ultimul control aici a fost în noiembrie 2020. Tonul dumneavoastră…”, a tunat Raed Arafat.

Momentul, de la minutul 15,30:

Incendiu la ”Matei Balș” | Raed Arafat, reacție nervoasă în fața jurnaliștilor: „E revoltă în capul dumneavostră! Dacă ați venit să urlați la noi…”

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, într-un corp de clădire al Spitalului ”Matei Balș” din Capitală. Patru pacienți au murit și peste 100 au fost evacuați.

În acest moment, din primele date, se pare că nu sunt alte persoane care să fi suferit arsuri grave. Urmează să se stabilească identitatea celor patru victime.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.