Începe maratonul vaccinării în centrele MApN. Te poți imuniza fără programare, până în data de 11 mai

Începe maratonul vaccinării în centrele MApN. Te poți imuniza fără programare, până în data de 11 mai
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Maratonul de vaccinare organizat în mai multe centre ale MApN a început marți, urmând să se desfășoare până ăe data de 11 mai. Evenimentul constă în imunizări care se fac non-stop fără programare.

Azi începe maratonul vaccinării în centrele MApN

Ministerul precizează că asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populației generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare și în unități militare din Capitală și din țară, deservite de aproape 1.000 de angajați ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registratori.

PremierulFlorin Cîțua anunțat, marți, că am putea vorbi de o serie de facilități pentru persoanele vaccinate anticoronavirus. Acesta a insistat că e absolut necesar să depășim pragul de 5 milioane de persoane vaccinate.

„Numerele scad în fiecare zi. Nu mai e niciun județ cu peste 3 la mie. Deci ce am făcut până acum am făcut bine. Asta mai însemană că… Se vede clar că accelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv. A crescut numărul de persoane vaccinate”.

Centrele vor fi deschise non-stop până în data de 11 mai

Personalul care va încadra aceste centre mobile (medici, asistenți medicali, registratori medicali) face parte din unități militare și instituții medicale ale MApN din București, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Pitești, Focșani, Timișoara, Constanța, Galați, Iași și Sibiu.

Centrele mobile de vaccinare vor fi organizate fie în spații puse la dispoziție de autoritățile locale fie, în situațiile în care aceste spații nu vor fi disponibile, în containere medicale care vor fi asigurate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Transportul containerelor la locul de amplasare, dotarea acestora cu echipamente și materiale necesare procesului de vaccinare, precum și transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă de vaccinare vor fi asigurate de instituția militară.

Lista centrelor MApN care participă la maratonul vaccinării

Suplimentar, MApN a operaționalizat 20 de centre mobile de vaccinare, care acționează gradual, începând de miercuri, 21 aprilie, în sprijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile.

Conform MApN, campania se desfășoară în centrele de vaccinare organizate de către Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București și în unitățile sanitare militare din țară care sunt și centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin.

Astfel, în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Brașov, București,Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara, începând de marţi, ora 8, populația generală care dorește să se vaccineze se va prezenta, la orice oră, fără o programare prealabilă. Acestea vor funcționa 24 de ore din 24, în perioada 4-11 mai.

Totodată, persoanele vaccinate vor fi înregistrate în RENV și vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.

”În perioada următoare, în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin și de solicitările pe plan local, și celelalte patru spitale militare din rețeaua medicală a MApN vor putea crește ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă”, aratăMApN.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe