Kovesi anunță explozia dosarului EADS: Sunt sute de persoane implicate. Lucrăm cu Parchetul din Germania

Kovesi anunță explozia dosarului EADS: Sunt sute de persoane implicate. Lucrăm cu Parchetul din Germania
foto: jurnalistii.ro

Laura Codruţa Kovesi anunță evoluții majore în dosarele Microsoft și EADS. Kovesi anunță că DNA și Parchetul din Germania vor înființa o echipă comună pentru anchetarea dosarului EADS, în baza unui acord semnat recent, arată B1 TV.

Şefa DNA susţine că cele 11 milioane de euro stabilite în primă instanţă în dosarul Microsot reprezintă doar o parte din prejudiciul total.

"E un dosar complex cu multe activități care trebuie verificate, contractele s-au derulat pe o perioadă mare de timp, au fost sute de funcționari implicați. Este greu să îi ceri unui procuror cu 120 de dosare să lucreze ritmic în toate. Aceste două dosare Microsoft și EADS sunt priorități, se lucrează ritmic, dar totuși, e un singur procuror care face această anchetă", a explicat Kovesi.

Șefa DNA a precizat că în dosarul EADS sunt verificate mai multe fapte de abuz în serviciu și sunt suspectate și infracțiuni de luare și dare de mită. Kovesi susține și că este nemulțumită de decizia din dosarul Microsoft.

"Din acest dosar este disjunsă o parte care vizează infracțiuni de abuz în serviciu, în care sunt suspectate persoane care au participat la încheierea contactului, persoane cu funcții importante care au avut calitatea de ministru. Așteptăm să finalizăm și acest dosar, deocamdată avem în curs un raport de constatare pentru a stabili cu exactitate prejudiciul", a adăugat Kovesi.

Laura Codruța Kovesi a precizat că cele 11 milioane de euro reprezintă doar o parte din prejudiciul din dosarul Microsofit.

"Reprezintă doar o parte din dosar. Din dosarul inițial s-a disjuns, pentru mai multe fapte, inclusiv pentru infracțiuni pentru spălare de bani, chiar și pentru persoane care au fost inițial cercetate și au primit o soluție de netrimitere în judecată. Deci, deocamdată, e un dosar în lucru și încercăm să îl finalizăm", a precizat șefa DNA.

Urmăriți B1TV.ro și pe