Moțiunea de cenzură a PNL, citită miercuri în Parlament: Dezbaterea și votul vor avea loc pe 29 septembrie (VIDEO)

Moțiunea de cenzură a PNL, citită miercuri în Parlament: Dezbaterea și votul vor avea loc pe 29 septembrie (VIDEO)

Moțiunea de cenzură a PNL care vizează demiterea premierului Victor Ponta a fost citită miercuri în plenul Parlamentului.

Dezbaterea și votul asupra ei vor avea loc pe 29 septembrie.

Partidul Național Liberal a depus luni moţiunea de cenzură „Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta”. Documentul a fost semnat de 180 de parlamentari. (Detalii AICI)

Pentru ca moțiunea să treacă de Parlament are nevoie de 275 de voturi, astfel că liberalii spun că mai sunt necesare 95 de voturi pentru care vor începe negocierile cu independenții, UDMR și UNPR.

În plenul Parlamentului se află și premierul Victor Ponta, după ce dimineața s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm. (Detalii AICI)

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, și-a exprimat speranța ca membrii coaliției vor vota împotriva moțiunii de cenzură.

„Nu vreau să vorbesc cu UDMR. Am vorrbit în interiorul coaliței și e important ca membrii coaliției să susțină guvernarea. Cei care vor vota moțiunea înseamnă că au o anumită opțiune”, a declarat Liviu Dragnea.

Moțiunea de cenzură a PNL, citită miercuri în Parlament

Ultima oră
18:54 - Sorin Grindeanu: Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor – de 13 ani se lucrează la centura de la Tecuci. Zici că e centura Parisului (VIDEO)
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor
15:22 - Austria are câini noi de pază
15:10 - Dragoș Săvulescu a devenit tătic cu ajutorul unei mame surogat. Mesajul consoartei fostului acționar