Otrava din produsele de Paște: Asociația pentru Protecția Consumatorilor atrage atenția asupra chimicalelor găsite în compoziția cozonacilor (VIDEO)

Otrava din produsele de Paște: Asociația pentru Protecția Consumatorilor atrage atenția asupra chimicalelor găsite în compoziția cozonacilor (VIDEO)

Cozonacii din comerț sunt plini de aditivi alimentari, arată un studiu al Asociației pentru Protecția Consumatorilor realizat în preajma Sărbătorilor de Paște. Printre chimicalele folosite în compoziția cozonacilor din comerț se numără glicerina, care – spun specialiştii – este un produs cosmetic. Iar cei mai mulți dintre cozonaci conțin apă în loc de lapte și doar urme de nucă. Reprezentanţii APC recomandă consumatorilor să fie foarte atenţi la etichetă, când cumpără cozonaci din comerț.

Asociația pentru Protecția Consumatorului a luat la verificat, în prag de Paște, zeci de tipuri de cozonaci. Și doar un număr infim a trecut testul calității.

Potrivit studiului APC, în cazul celor 31 de tipuri de cozonaci verificați au fost identificați nu mai puțin de 30 de aditivi alimentari care pot dauna sănătăţii. Unul dintre aceşti aditivi este glicerina.

"Reteta tradițională a cozonacului s-a îndepărtat foarte mult, ne îngrijorează faptul că în loc de lapte găsim apa și totodată o serie de substanțe chimice nespecife cozonacului cum ar fi glicerina. Glicerina este un aditiv care se folosește în industria cosmetică, iar în industria alimentară unii producători îl folosesc pentru a da propețime artificială produsului respectiv.

Ne îngrijorează că se folosesc și alte produse precum cisteina, care se obține din părul animaleleor, din unghii", a afimat Costel Stanciu, președinte APC.

Pe lângă făină, zahăr, drojdie și sare iodată, cozonacul din comerț mai conține și spărtură de soia, făină de soia degresată, conservanți, coloranți sau agenți de îngroșare. Reprezentanţii APC vin cu sfaturi pentru romanii amatori de dulciuri.

"Noi consumatorii suntem în măsură să aplicăm să zicem așa sancțiunea cea mai drastică, adică să nu cumpărăm acele produse. Asta înseamnă să fim foarte atenți la produsele pe care le acționăm, să acordam atenția cuvenită etichetei", a completat președintele APC.

Otrava din produsele de Paște: Asociația pentru Protecția Consumatorilor atrage atenția asupra chimicalelor găsite în compoziția cozonacilor

#DIRECT_ONE_i48tcu#

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

Tags:
Ultima oră
18:51 - Incendiu violent joi seară în județul Prahova. Mai multe case au fost cuprinse de flăcări
18:50 - Comisia Europeană: WhatsApp trebuie să informeze mai bine utilizatorii cu privire la utilizarea datelor lor cu caracter personal / Avertismentul comisarului pentru Justiție
18:47 - Moțiune de cenzură în Grecia după ce ninsoarea a blocat drumurile din țară. „Mii de oameni lăsați la cheremul vremii rele” (VIDEO)
18:37 - Antena 1 pregătește o nouă emisiune. Ce vedete vor participa la „Dancing on ice – Vis în doi”
18:35 - Noul selecționer speră la EURO 2024. Edi Iordănescu: O să dau tot ce am mai bun pentru echipa națională și la final să dea Dumnezeu să mergem împreună în Germania pentru turneul final
18:29 - Curtea Supremă a decis: Furtul comis cu masca de protecție pe față reprezintă furt calificat
18:17 - Imaginea Poștei Române, folosită prin SMS-uri în atacuri informatice. „Scenariul propus de atacatori este clasic”
18:09 - Dan Vîlceanu: România și-a îndeplinit obiectivele din PNRR până în prezent. Suntem, probabil, singurul stat care are implementat un sistem IT pentru monitorizarea Planului (VIDEO)
18:04 - Dan Vîlceanu: Nu există niciun fel de discuție privind renegocierea PNRR / 9,4% din PIB, cel mai mare procent alocat pensiilor până acum. Trebuie să ne concentrăm pe reforma sistemului și pe eliminarea inechităților (VIDEO)
18:04 - Alexandru Arșinel s-a pensionat. Contractul său de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase nu a mai fost prelungit