Ionuț Stroe: Stadioanele din Capitală sunt în grafic. Ghencea și Arcul de Triumf ar putea fi inaugurate la final de noiembrie sau la început de decembrie / Nu există un scenariu pentru desfășurarea EURO într-o singură țară (VIDEO)

Ionuț Stroe: Stadioanele din Capitală sunt în grafic. Ghencea și Arcul de Triumf ar putea fi inaugurate la final de noiembrie sau la început de decembrie / Nu există un scenariu pentru desfășurarea EURO într-o singură țară (VIDEO)
Foto: gov.ro

Jurnaliștii francezi de la reputatul cotidian Le Parisien susțin că EURO de anul viitor s-ar putea desfășura într-o singură țară, Rusia, din cauza pandemiei de COVID-19. Dacă se va concretiza, mutarea va afecta și Bucureștiul, unul dintre cele 12 orașe care trebuiau să găzduiască turneul final din 2021. Cu toate acestea, marți dimineață, în direct pe B1 TV, Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a precizat că „nu s-a comunicat nimic oficial” în acest sens și „nu există un asemenea scenariu”, ocazie cu care a anunțat că Stadionul Ghencea și Stadionul Arcul de Triumf vor fi inaugurate undeva la sfârșitul lunii noiembrie sau la începutul lunii decembrie.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, despre EURO de anul viitor și stadiul pregătirilor

Întrebat de Aneta Sângeorzan ce informații are cu privire la scenariul despre care vorbesc jurnaliștii francezi, ministrul Ionuț Stroe a răspuns: „Eu vă pot transmite că nu există un asemenea scenariu pentru ca EURO să se desfășoare într-o singură țară. Din punctul meu de vedere, sunt simple speculații care nu sunt bazate pe niciun fel de informare oficială. Gândiți-vă că în acest moment ar fi foarte greu să modifici conceptul EURO 2020 așa peste noapte – și pentru noi, vă spun sincer, ar fi complet surprinzător un asemenea scenariu dacă nu chiar dezamăgitor, pentru că noi, ca și celelalte țări cred, am muncit foarte mult, cel puțin în ultima perioadă, pentru a fi gazde bune și pentru a beneficia de pe urma investițiilor făcute de noi, adică să nu uităm că există și o componentă sportivă, și una economică, și una de prestigiu pentru fiecare țară angajată și implicit pentru România”.

„Nu s-a comunicat nimic oficial și vă spun sincer, dacă ar exista vreun plan B din partea UEFA, eu cred că mai degrabă ar fi în condițiile în care vreo țară ar renunța în mod voluntar la această organizare din cauza pandemiei și meciurile respective vor trebui cumva să se relocheze. Chiar și în aceste condiții, vă spun foarte sincer că, în România, EURO 2020 poate fi un succes, pentru că mare parte din acest eveniment este deja organizat. Noi suntem în grafic cu toate pregătirile. Federația Română de Fotbal, la fel, ne este un partener de nădejde și aș fi ușor dezamăgit dacă ar exista… dar nu cred, pentru că până la urmă cred că în fiecare țară care se pregătește pentru acest eveniment totul decurge conform planului”, a adăugat demnitarul.

Întrebat care este stadiul pregătirilor, dacă stadioanele din Capitală vor fi gata la timp și dacă lucrările sunt în grafic, ministrul Ionuț Stroe a afirmat: „100%. Stadioanele sunt în grafic, eu estimez ca finalul lunii noiembrie să fie momentul mult așteptat de toți, să putem intra pe aceste stadioane și să le inaugurăm. Bineînțeles că evenimentele nu pot fi la fel cum ne-am fi închipuit, cu spectatori sau evenimente cu anvergură publică, dar cred că finalul lunii noiembrie sau la începutul lunii decembrie, din punctul meu de vedere, este momentul în care atât Arcul de Triumf, cât și Ghencea vor fi pregătite. În privința rutei de cale ferată care va lega Otopeni de Gara de Nord sunt mai mult decât optimist – probabil că într-o lună maxim, după ce se vor realiza acele teste făcute de Ministerul Transporturilor, va exista această posibilitate nu numai pentru EURO, dar pentru orice pasager care aterizează pe Otopeni și vrea să intre în București, și viceversa, dacă vrei să mergi la aeroport în 14 minute din Gara de Nord. Ca să fiu mult mai optimist, aș lega iar magistrala de metrou din Drumul Taberei care ar putea realiza legătura cu Stadionul Ghencea până în momentul de față și Gara de Nord. FRF, la fel, știu că tot ce înseamnă voluntari și angajați în momentul de față sunt pregătiți pentru acest eveniment. Arena Națională evident că va fi gata din punct de vedere al condițiilor pentru meciurile oficiale, așa că pentru noi ar fi o mare oportunitate, într-adevăr, să ne simțim mândri ca români, că facem parte dintr-un asemenea eveniment”.

România nu va participa la EURO de anul viitor– care trebuia să aibă loc în 2020, dar care a fost amânat din cauzacrizei COVID-19– în condițiile în care a fost eliminată de Islanda în semifinala playoff-ului pentru calificarea la turneul final.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe