PSD se orientează către Republica Moldova. A semnat un acord de cooperare cu PDM: „România rămâne un partener de suflet, iar SUA, un partener strategic”

PSD se orientează către Republica Moldova. A semnat un acord de cooperare cu PDM: „România rămâne un partener de suflet, iar SUA, un partener strategic

Relațiile dintre România și Republica Moldova se dezvoltă, în plan politic. Miercuri, 19 mai, Partidul Social Democrat (PSD)și Partidul Democrat (PDM) au semnat un acord de cooperare, prilej cu care și-aureiterat viziunea pro-europeană.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a făcut anunțul, după ce și-a dat mâna cu liderul Partidului Democrat din Republica Moldova (PDM), Pavel Filip. Ambele formațiuni politice fac parte din Partidul Socialiștilor Europeni.

„Astăzi, împreună cu domnul președinte Pavel Filip, am semnat Acordul de Cooperare dintre Partidul Democrat din Moldova și PSD.Am făcut împreună acest pas deoarece Moldova traversează în prezent un moment politic foarte complicat. Este vital ca partidele pro-europene să poată forma o majoritate după alegerile anticipate din iulie.

Noi vom face tot ce ne stă în putință pentru a ajuta Partidul Democrat din Moldova, singurul partid de peste Prut asociat Partidului Socialiștilor Europeni”, a transmis Ciolacu.

„Republica Moldova, partener de suflet al României”

Președintele PSD a mai precizat faptul că Republica Moldova rămâne „un partener de suflet” al României.

„De altfel, programul ‘Moldova Altfel’,cu care frații noștri se prezintă în fața electoratului, conține din capul locului angajamentul ferm că ‘România rămâne un partener de suflet, iar SUA – un partener strategic’. Acest angajament ferm, pro-european, nu poate decât să ne dea convingerea că PDM va rămâne consecvent continuării reformelor în vederea dezvoltării democratice și avansării parcursului european și euro-atlantic”, a declarat Marcel Ciolacu, în urma întâlnirii cu politicianul moldovean.

Urmăriți B1TV.ro și pe