Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Ce avantaje are endodonția microscopică (VIDEO)

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Ce avantaje are endodonția microscopică (VIDEO)
Foto: captură B1 TV

Dr. Adriana Celibidache, medic primar stomatolog, a fost invitata specială a Alinei Bădic în ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade”, acolo unde a vorbit inclusiv despre endondoția microscopică.

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Dr. Adriana Celibidache, despre endodonția microscopică

„Ne ajută foarte mult microscopul în tratamentele endodontice (…). Acum sunt specialiști care lucrează numai așa ceva (…). Ne ajută în sensul că ei vizualizează foarte bine integritatea rădăcinii. De multe ori, există o suspiciune de fractură a unui molar, a unui dinte, și cu radiografia nu întotdeauna suntem 100% că este fractură, și atunci medicul endodont folosește microscopul și vede imediat linia de fractură. Sau, dacă este o secreție în regiunea apicală, la apex, la fel, ne spune și atunci tratamentul se face diferit față de celălalt”, a declarat dr. Adriana Celibidache.

Endodonția microscopică permite realizarea unui tratament „cap-coadă” în aceeași ședință, spune medicul.

„Ce avantaj mai are endodonția microscopică este faptul că tratamentul se poate realiza cap-coadă, deci tot tratamentul, cu retratare și cu obturație de canal, și cu sterilizarea canalului, în aceeași ședință, ceea ce înainte, pe tratamentul clasic, erau multe ședințe, cel puțin în cangrene și în probleme apicale medicul ne chema de patru-cinci ori și cu pansamente ocluzive, semi-ocluzive, deci foarte multe ședințe în cabinetul stomatologic. Acum, datorită faptului că avem această endodonție microscopică, cumulată cu tehnologia laser pentru sterilizarea canalului raticular și a tot ceea ce înseamnă țesutul în jur infectat, atunci noi putem să realizăm și să închidem în aceeași ședință tratamentul”, a adăugat Adriana Celibidache.

„Sigur că e puțin mai inconfortabil pentru pacient, el trebuie să fie lăsat pe spate, și durează cam o oră, o oră și jumătate tratamentul, dar știi că într-o oră și jumătate tu ai finalizat cu acel dinte”, a mai spus ea.

Citiți și: Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 8 – 14 mai 2022. E vorba despre recompense și penalizări, într-o perfectă similitudine cu ceea ce am făcut în trecut (VIDEO)

Urmăriți B1TV.ro și pe