Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Pandemia ne-a schimbat radical. „Oamenii au devenit mult mai atenți, mai informați, încet, încet renunță la vicii” (VIDEO)

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Pandemia ne-a schimbat radical. „Oamenii au devenit mult mai atenți, mai informați, încet, încet renunță la vicii” (VIDEO)

Alina Bădic a vorbit, în ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade”, despre modul în care ne raportăm la propriul organism și la sănătate de când a izbucnit pandemia. Schimbările sunt evidente, spun specialiștii: suntem mult mai informați, mai atenți și mai conștiincioși.

Invitata Alinei Bădic a fost dna. dr. Adriana Celibidache, medic primar specialist stomatologie generală, specialist în tehnică laser şi estetică dentară.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ediție specială „360 de grade”: Pacienții au devenit mai atenți și mai informați

Oamenii „au devenit mult mai atenți, tot datorită acestei perioade în care trăim și în special toată actvitatea aceasta de profilaxie a prins foarte mult și oamenii au înțeles că trebuie să vină pentru aceste manopere, mai des când noi îi chemăm. Când îi asiguri o profilaxie, știi că starea de sănătate bucală a pacientului va fi foarte bună, de lungă durată. Mai ales când noi intervenim și protetic realizăm niște lucrări protetice, pentru a da garanție pacientului, acesta trebuie… Noi, de obicei, din trei în trei luni îi chemăm pentru reevaluare și așa tot ce noi realizăm în timp viața lucrării protetice e mai lungă.

Ei au devenit tot mai atenți și mai informați. De foarte multe ori, în clinica noastră, mai ales pacienții tineri sunt bine informați, le place tehnologia, deja știu tehnici și ne întreabă”, a declarat medicul.

Ediție specială „360 de grade”: Pacienți renunță la vicii

„Încet, încet, au mai renunțat la vicii, prin faptul că atunci când interacționăm cu pacientul foarte mult discutăm cu ei și deja se informează și multe tratamente stomatologice, rezultatul tratamentului de lungă durată depinde și de conduita lui acasă.

De foarte multe ori, când punem implanturi sau facem proceduri chirurgicale laborioase, cerem să se lase de fumat. Nu de puține ori am avut pacienți care, în urma tratamentului stomatologic, s-au lăsat de fumat. Vedem în ultimul timp această grijă, și nu numai la persoanle mai în vârstă, ci și la tineri. Au început să renunțe la aceste vicii. Un viciu e și această gumă de mestecat, e o dependență. Foarte mulți pacienți ascultă de ce noi le spunem și țin cont de indicațiile noastre”, a mai spus medicul.