Guvernul a decis: Ei sunt românii care vor primi mai mulţi bani la pensii! Vezi dacă şi tu eşti pe lista…

Guvernul a decis: Ei sunt românii care vor primi mai mulţi bani la pensii! Vezi dacă şi tu eşti pe lista...

Pensiile de serviciu ale foştilor angajaţi ai Ministerului Admnistraţiei şi Internelor, fie că sunt primite de cei care au ajuns la limita de vârstă, fie că au drept beneficiari urmaşi ai angajaţilor ori sunt primite de persoane invalide, sunt mai mari decât ale celor care au fost angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale, reiese din compararea datelor primite de la Casele Sectoriale ale MapN şi MAI.

În sistemul de pensii al Ministerului de Interne sunt aproximativ 78.509 pensionari, pensia medie a foştilor poliţişti, jandarmi şi pompieri fiind de 3.523 lei lunar, scrie Adevărul.

Beneficiari ai pensiilor de serviciu sunt 60.364 pensionari, pensia medie a acestora fiind de 4.065 lei, cu 226 lei mai puţin decât pensia medie a militarilor.
Diferenţe sunt şi în privinţa pensiilor de invaliditate, cei 3.601 foşti angajaţi ai MAI având o pensie de invaliditate medie de 2.157 lei, cu 558 lei mai mult decât pensiile de invaliditate ale foştilor militari.

Datele comparate ale celor douiă case sectoriale arată că doar pensiile de urmaş ale militarilor sunt mai mari decât cele ale foştilor angajaţi MAI, respectiv 1.991 lei, faţă de 1.616 lei.

Raportat la pensile speciale şi pensiile militarilor şi cele ale foştilor angajaţi ai MAI sunt la mai puţin de jumătate.

Tags:
Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică