Marea ŢEAPĂ a facturilor la curent electric: MILIOANE de români înşelaţi! Verifică AICI tarifele comparative ale furnizorilor!

Marea ŢEAPĂ a facturilor la curent electric: MILIOANE de români înşelaţi! Verifică AICI tarifele comparative ale furnizorilor!

Anul trecut, peste un milion de familii şi-au schimbat furnizorul de curent electric, întrucât li s-au promis preţuri mai mici. Acum însă, au venit facturile şi, surpriză! – sunt la fel sau chiar mai mari.

Dintre cei 107 furnizori de pe piaţa liberalizată de energie din România, cei mai mulţi au ales tot firmele la care erau abonaţi şi până acum.

Tradiţional, 5 mari furnizori sunt cei „istorici”, care însumează peste 7 milioane de gospodării, din totalul de 8 milioane. Acest sistem este reglementat de stat, preţul curentului fiind la finalul anului trecut de 46 bani pe Kwh.

Restul de un milion de familii au semnat contracte noi pe piaţa liberă. A fost o creştere fulminantă, de peste 700.000 de clienţi, potrivit datelor ANRE. Ei au cumpărat curent la preţul mediu de 37 de bani şi ar fi trebuit să facă o economie de 20%, relatează Ştirile ProTV.

Unii spun că au facturi mai mici, alţii că nu simt schimbarea, iar alţii chiar că plătesc mai mult! Preţul depinde de ofertă pe care a semnat-o fiecare client. În plus, într-o factură, atât pe piaţa reglementată, cât şi pe cea liberă, sunt peste 10 componente, pe lângă preţul curentului. Acestea fac ca eventualele “oferte” ale furnizorilor, valabile doar pentru energia activă, să fie anulate de restul tarifelor, cele mai multe stabilite tot de stat şi care în ultima vreme tot cresc.

Doar în 2017, preţurile pentru electricitate au crescut cu peste 12%, iar anul acesta cu 2,46% în doar trei luni!

Cei care vor să îşi schimbe furnizorul, ar fi bine să facă un calcul comparativ. Verifică AICI tarifele comparative ale furnizorilor!

În 2017, cei mai mulţi clienţi au migrat spre firmele Enel, Electrica, EON şi OMV Petrom.

Ultima oră
17:27 - Adrian Streinu Cercel: Ne aşteptăm ca numărul pacienţilor COVID să crească. Rezultatele restricţiilor se văd în medie după 6 săptămâni
17:02 - Florin Cîțu: Cei de la USR și PSD să arate că pot lăsa deoparte interesele politice. Noi am dovedit responsabilitate și dorința de a găsi soluții
16:53 - Dani Oțil și-a botezat băiețelul. Imagini emoționante cu scufundarea micuțului în cristelniță (VIDEO)
16:47 - Consiliul Elevilor, reacție la deciziile contradictorii privind şcolile private: Măsuri fără cap şi fără coadă, neglijență, o eroare inadmisibilă, o atitudine iresponsabilă care generează discriminare
16:25 - Dan Vîlceanu anunţă creşterea pensiilor de la începutul anului viitor: Cred că procentul va fi undeva în jur de 6% / Și alocațiile vor fi majorate
15:38 - Nouă gafă a autorităților. Școlile și grădinițele private pot face ore fizic de luni, deși inițial se anunțase suspendarea activității în clase. Sorin Cîmpeanu: O nepreluare a unui articol a generat o situație regretabilă (VIDEO)
14:59 - Daniel Fenechiu: Cea mai bună coaliție de guvernare pentru România este PNL-USR-UDMR. Nu văd cu ochi buni un guvern minoritar aflat la mâna PSD-ului (VIDEO)
14:26 - Lucian Romașcanu: Toate forțele politice ar trebui să se unească. Dacă Guvernul Ciucă vine cu un proiect favorabil PSD, este spaţiu de negociere și discuție (VIDEO)
14:00 - 64 de orașe și municipii, cu rata de infectare de peste 10 la mia de locuitori. Alte 319 localități au depășit acest prag
13:17 - Elevii din școlilele și grădinițele private se pot întorce la cursurile cu prezență fizică, de luni, legal