1 iunie 2020. Cum poți petrece cu cel mic de Ziua Copilului, în condiții de stare de alertă

1 iunie 2020. Cum poți petrece cu cel mic de Ziua Copilului, în condiții de stare de alertă
Foto: Pixabay

Ziua Copilului în acest an suportă restricţiile stării de urgenţă, dar din fericire situaţia este mai relaxată. Guvernul a decis ca după deschiderea parcurilor să se deschidă şi muzeele, terasele, şi plajele. De asemenea, sunt permise spectacolele în aer liber cu până la 500 de participanţi, dar şi călătoria între localităţi fără tresul declaraţiei de deplasare. Aşadar, iată câteva idei pentru cum puteţi petrece un 1 iunie distractiv, în condiţii de siguranţă.

Picnic în parc

Cum din 15 mai, parcurile s-au redeschis în întreaga ţară, puteţi petrece o zi memorabilă de 1 iunie, organizând un picnic alături de cei mici. Atenţie, însă, nu mergeţi în apropierea locurilor de joacă deoarece accesul la ele este încă interzis şi va fi geu de explicat copilului de ce nu se poate juca precum altădată…

Vizită la muzeu

Redeschiderea muzeelor este un prilej de bucurie la începutul verii. Pentru multe dintre ele însă, este bine să sunaţi înainte şi să faceţi o rezervare, pentru a evita aglomeraţia şi statul la cozi, mai ales de Ziua Copilului. Nu uitaţi că accesul este permis numai cu purtarea măştilor de protecţie, iar la intrarea în incintă vi se va lua temperatura. De asemenea, timpul de staţionare poate fi limitat în funcţie de regulile fiecărui muzeu şi de numărul de vizitatori din ziua respectivă. Îndrăgitul Muzeu Antipa din Bucureşti, a anunţat deja că timpul maxim de staţionare în interior va fi de 2 ore. De asemenea, accesul în oficiul de achiziţionare a biletelor este permis pentru doar două persoane simultan.

Îngheţată la terasă

Spre bucuria tuturor teraselor sunt deschise de 1 iunie, inclusiv cele ale cofetăriilor şi restaurantelor de familie, ori celor cu secţiuni în exterior dedicate celor mici. În grupuri de maximum patru persoane la o masă, puteţi petrece un timp memorabil alături de un meniu pe măsură.

Spectacole în aer liber

Avem parte, odată cu începutul verii, de primele spectacole artistice în aer liber. Mai multe teatre bucureştene au terase în care pot găzdui spectacole, inclusiv îndrăgita Operă Comică pentru copii.

Nu uitaţi că la astfel de manifestări trebuie purtată mască de protecţie, iar distanţa între persoane trebui să fie de minimum 2 metri. De asemenea, numărul maxim de participanţi este de 500.

Sport în trei

Puteţi pune de o întrecere alături de cei mici, în formula de maximum trei persoane, în orice bază sportivă în aer liber. Alergare, tenis, minifotbal sau orice alt sport adaptat celor mici, sunt permise dacă se respectă regulile de distanâare socială.

O fugă pe plajă

Cum de 1 iunie se redeschid plajele, o vizită la malul mării pentru construirea unui castel de nisip, poate fi modul ideal de petrecere a Zilei Copilului. Dacă optaţi penttru o plajă din altă ţară, amintim că până pe 15 iunie veţi fi obligaţi ca, la întoarcere, să intraţi în autoizolare.

Drumeţie la munte

Un traseu montan accesibil celor mici poate face ziua de 1 iunie memorabilă. Din fericre sunt multe zone frumoase în România, iar deplasarea între localităţi nu mai presupune şi completarea unei declaraţii pe proprie răspundere privind motivul ieşirii din localitatea de domiciliu.