20.000 de pachete de țigări, abandonate la granița de nord a României. Traficanții au sărit în Tisa la vederea polițiștilor

20.000 de pachete de țigări, abandonate la granița de nord a României. Traficanții au sărit în Tisa la vederea polițiștilor

20.000 de pachete de țigări au abandonate de traficanțifrontiera de nord a României, luni, când și-au dat seama că sunt filați de Poliție șiau sărit în apa râului Tisa șiau traversat în Ucraina, fără a fi prinși.

Polițiștii de frontieră din Sighetu Marmației auconfiscat 25 de colete care conțineau 17.250 pachete cu țigări de proveniență ucraineană,în valoare de peste 201.800 lei, care urmau să ajungă pe piaţa neagră.

„Colegii noștri au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Teceu Mic, județul Maramureș, două persoane care se deplasau de la malul râului Tisa spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase. Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean. În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului”, precizeazăIulia Stan, purtător de cuvânt ITPF Sighetu Marmației.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Alte 3 colete cu țigăriabandonate în localitateaValea Vișeului

Și Poliția de Frontieră Valea Vișeuluiadescoperit, într-o mașină pe care au oprit-ola aproximativ 200 de metri față de linia de frontieră, alte 3 colete cu ţigări. Șoferului, cetățean român, i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii decontrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

”În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului, iar coletele cu țigări au fost transportate la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.250 pachete țigări de proveniență ucraineană. Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 26.300 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în vederea depistării și reținerii persoanelor implicate în activitatea infracțională.”, se mai arată în comunicat.

Trei autoturisme ticsite cu 30.000 depachete dețigări,confiscate în județul Suceava

În curtea unei case părăsite din Suceava. polițiștii au descoperit 3 autorturisme pline cu țări de contrabandă, care au fost ridicate.

”Colegii noștri s-au deplasat la un imobil nelocuit de pe raza localităţii Straja, județul Suceava, despre care aveau date că se află depozitată o cantitate mare de ţigări, provenită din activităţi de contrabandă. La faţa locului poliţiştii de frontieră au depistat, în curtea imobilului respectiv, trei autovehicule, două mașini încărcate cu colete ce conţineau ţigări şi un autoturism de teren fără numere de înmatriculare. Cu ocazia celor constatate, cele trei autoturisme au fost transportate la sediul serviciului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 29.810 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă extracomunitară” potrivit ITPF Sighetu Marmației

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 350.000 lei şi cele trei autoturisme în valoare totală de 56.000 lei a fost ridicateîn vederea confiscării.

Ultima oră
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)
12:19 - Florin Cîțu: Parteneriatul între PNL și președintele Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată. Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică (VIDEO)
12:13 - Basistul și fondatorul trupei Status Quo a murit. Alan Lancaster avea 72 de ani
12:01 - Florin Cîțu: Vom vedea în BEX care este cea mai bună soluție pentru PNL în ceea ce privește șefia Camerei Deputaților. Demisia este o decizie unilaterală
11:55 - Municipiul Ploiești, în scenariul roșu. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 3
11:53 - Nepoata părintelui Arsenie Boca are 90 de ani și a trecut peste un atac cerebral și o formă severă de COVID-19. Zoe Dăian este convinsă că unchiul său o veghează (VIDEO)