28 de migranți au fost găsiți înghesuiți într-un microbuz, iar alți cinci pe câmp, la frontiera cu Ungaria

28 de migranți au fost găsiți înghesuiți într-un microbuz, iar alți cinci pe câmp, la frontiera cu Ungaria

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră arădeni au descoperit un număr de 33 de migranți din Siria, Irak și Afganistan. Aceștia încercau să treacă ilegal granița, 28 dintre ei fiind găsiți într-un microbuz, iar alți cinci pe un câmp, în apropierea frontierei cu Ungaria, scrie Agerpres.

Un microbuz condus de un turc, în vârstă de 46 de ani, a fost oprit la Punctul de Frontieră Nădlac II. Mașina ar fi trebuit să transporte, conform documentelor, piese metalice din Polonia. În camion însă, organele legii au găsit 28 de migranți din cele trei țări enumerate mai sus.

Migranții aveau ca destinație vestul Europei

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră Arad, citat de Agerpres, migranții au declarat că aveau ca destinație vestul Europei. Șoferul turc urmează să fie cercetat pentru trafic de migranți, în timp ce pasagerii vor fi cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a graniței.

Cinci migranți mergeau pe jos spre graniță, pe câmp

Totodată, organele legii au mai descoperit alte cinci persoane, care încercau să se deplaseze pe jos, spre granița cu Ungaria. Cele cinci persoane erau din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 26 de ani. Şi aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei, fiind cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, scrie sursa citată mai sus.