Adrian Albu, supraviețuitor al incendiului din clubul Colectiv: Legea prin care ne asigură tratament pe toată durata vieții este o discriminare pozitivă care ni se face nouă, în detrimentul celorlați arși pe care statul român îi neglijează

Adrian Albu, supraviețuitor al incendiului din clubul Colectiv: Legea prin care ne asigură tratament pe toată durata vieții este o discriminare pozitivă care ni se face nouă, în detrimentul celorlați arși pe care statul român îi neglijează

La 5 ani de la tragedia care i-a schimbat viața,Adrian Albu, un supraviețuitoral incendiului din clubul Colectiv a vorbit în platoul B1 TV despre viața de după infern.Întrebat cum au fost ultimii 5 ani din viața lui, tânărul a declarat că au fost perioade de urcușuri și coborâșuri. În ceea ce privește legea adoptată de Klaus Iohannis vineri, prin care supraviețuitorilor li se asigură tratamentul pe durata întregii vieți, el a declarat căo consideră o discriminare pozitivă față de ceilalți pacienți arși din România.

„Sunt momente în care suntem aproape sa clacăm, cum a fost de exemplu astăzi, în care a fost promulgată în sfârșit o lege care să ne facă în sfârșit un pic de reparații, să ne asigure tratament pe toată durata vieții. Din păcate este o discriminare pozitivă care ni se face nouă, în detrimentul celorlați sute de arși care sunt În România, în fiecare an și pe care statul român îi neglijează”, a declarat el.

Deși statul român aproape că l-a lăsat să moară, Adriana avut puterea să lupte nu numai pentru el, ci și pentru alți arși pe care nu-i va cunoaște poate niciodată. Acesta a depus un proiect la Ministerul Sănătății prin care să se faciliteze transferul arșilor în străinătate, însă dosarul a fost uitat într-un sertar.

„Noi în momentul de față nu avem nici un centru de mari arși, avem doar unități funcționale de arși si cele pe care le avem nu sunt capabile să trateze mari arși. Cele pe care le avem sunt capabile sa trateze pana la 30% suprafață arsă. Statul român nu are în momentul de față capacitate de tratament.

Noi acum trei am început un demers la Ministerul Sănătății să facem un mecanism prin care statul român să ia cei arși pe care nu ii poate trata și sa facă niște acorduri cu statele Uniunii Europene să-i transfere în străinătate unde acele state au capacitate de tratament. Din păcate, După ce a picat Guvernul Dăncilă, proiectul a rămas ca și înainte. Guvernul următor nu l-a preluat și din februarie n-am mai auzit nimic despere acest lucru”, a mai spus Adrian Albu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.