Alegerile scot la iveală situații aberante: Trei blocuri din municipiul Vaslui au înregistrate în apartamente peste 10.000 de persoane

Alegerile scot la iveală situații aberante: Trei blocuri din municipiul Vaslui au înregistrate în apartamente peste 10.000 de persoane
Foto: Adevarul

Alegerile locale din 5 iunie au scos la iveală nereguli grave înregistrate în documentele primăriilor. Spre exemplu, în trei blocuri din Vaslui sunt înregistrate 10.000 de persoane, scrie Adevărul. Recordul este doborât de un imobil de garsoniere, în care “locuiesc” 4.000 de locatari.

Astfel se explică de ce populația Vasluiului, unul dintre cele mai sărace orașe din țară, a crescut cu peste 20.000 de persoane în ultimii patru ani.

Potrivit sursei citate, peste 10.000 dintre vasluienii apăruţi după 2012 sunt cetăţeni din Republica Moldova care s-au mutat fictiv cu domiciliul în Vaslui, pentru a obţine cetăţenia română şi implicit dreptul la liberă circulaţie în ţările Uniunii Europene.

Luarea în spațiu a cetățenilor moldoveni este deja o afacere profitabilă în Vaslui. Autoritățile nu sunt nici ele străine de această situație, patru funcţionari din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Evidenţa Persoanei, din cadrul Primăriei Vaslui au fost acuzaţi în 2014 de luare de mită în dosarul vizelor pentru moldoveni. Pentru fiecare buletin, funcţionarii primeau în jur de 20 de euro.