Alertă în Franța. Numerele de urgență, inactive mai multe ore. Patru persoane și-ar fi pierdut viața ca urmare a defecțiunii

Alertă în Franța. Numerele de urgență, inactive mai multe ore. Patru persoane și-ar fi pierdut viața ca urmare a defecțiunii
Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Autoritățile franceze au demarat o ancheată după ce numerele de urgență a fost indisponibile mai multe ore.Niciun apel către ambulanță, poliție, pompieri sau către numărul unic de urgență european 112 nu a fost operațional. Patru decese ar putea fi legate de această problemă, care s-a remediat abia după câteva ore. Printre victime se află și un copil de doi ani, pentru care mama a încercat să cheme ajutor timp de aproximativ o oră, potrivitfrenchdailynews.com.

Situația a fost remediată în cele din urmă, dar s-au pus în funcțiune și câteva numere provizorii care să poată fi apelate, în timp ce defecțiunea a fost rezolvată.

Pe lângă ancheta autorităților, cercetări desfășoară și compania de telefonie care deține monopolulul liniilor de urgență, care nu ia în calcul un atac cibernetic.

Premierul Jean Castex a anunțat că, peste două luni, vor fi publice rezultatele auditului care va arăta exact ce nu a funcționat, dar și ce măsuri sunt necesare pentru ca astfel de situații dramatice să nu se mai repete.