Alina Bica a fost prinsă în Italia: Fosta șefă a DIICOT este în custodia autorităților din Peninsulă

Alina Bica a fost prinsă în Italia: Fosta șefă a DIICOT este în custodia autorităților din Peninsulă

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost prinsă de polițiști în Italia. Anunțul a fost făcut, vineri seara, de șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu. Alina Bica se află în acest moment în custodia autorităților din Italia. Acum urmează să fie făcute toate procedurile astfel încât fosta șefă a DIICOT să fie adusă în țară.

Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, a fost prinsă în Italia

Alina Bica a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare în noiembrie 2019,pentru favorizarea făptuitorului. La începutul anului 2018, înainte ca instanța să pronunțe sentința, Bica a fugit din țară.Pentru o perioadă lungă de timp, Alina Bica s-a aflat în Costa Rica. Ulterior s-a spus despre aceasta că s-ar afla în Spania.

De altfel, Alina Bica nu este singura prinsă de polițiști în Italia. Și omul de afaceri din Cluj Ioan Bene, condamnat la închisoare tot în noiembrie 2019, a fost găsit de polițiști în aceeași zonă din Italia în care se afla și fosta șefă a DIICOT.

„În urma cooperării polițienești internaționale, precum și a bunei relații instiuționale între ministrul Afacerilor Interne din România și ministrul de Interne italian, în aceasta seară, colegii din Italia au identificat și retinut doi urmariți internaționali:

1. BICA Alina Mihaela, urmarităinternational în baza Mandatului European de Arestare emis de catre Tribunalul București, pentru favorizarea făptuitorului. Aceasta are de executat 4 ani închisoare.

2. BENE Ioan, urmărit internațional în baza Mandatului European de Arestare emis de către Tribunalul București, pentru fals sub înscrisuri sub semnăturăprivată, dare de mită, evaziune fiscală. Acesta are de executat 6 ani și 2 luni închisoare.

Cei 2 urmăriți internațional sunt în custodia autorităților din Italia, urmând a fi prezentați unei instanțe pentru a dispune asupra executării Mandatelor Europene de Arestare și asupra predarii către Romania”, a anunțat șeful IGPR, Liviu Vasilescu.

Alina Bica era dată în urmărire internațională, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare

În iunie 2018, Alina Bica a fost condamnată de de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzată de favorizarea făptuitorului.

Fosta șefă a DIICOT a fost arestată în perioada în care s-a aflat în Costa Rica, fiind eliberată în decembrie 2018, după ce a formulat contestație față de formarea completurilor de 5 judecători.

Bica a fost dată în urmărire internațională în noiembrie 2019, după ce Înalta Curte a respins apelul formulat de aceasta și astfel fosta șefă a DIICOT a rămas cu pedeapsa patru ani de închisoare cu executare.

Cine este Alina Bica

Alina Bica s-a aflat la conducerea DIICOT până în noiembrie 2014. Ea a demisionat atunci în contextul în care era acuzată de abuz în serviciu în legătură cu despăgubirile aprobate în 2011 lui Gheorghe Stelian pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat la 61 de milioane de euro.

Alina Bica a fost numită în funcție în luna mai 2013, la propunerea premierului Victor Ponta care la vremea respectivă era ministrul interimar al Justiţiei. Bica este procuror din anul 1996.

Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“