Andrei Baciu: Accesibilitatea directă și imediată la vaccinare e ce lipsește / Cum pot contribui companiile la efortul de vaccinare anti-COVID (VIDEO)

Andrei Baciu: Accesibilitatea directă și imediată la vaccinare e ce lipsește / Cum pot contribui companiile la efortul de vaccinare anti-COVID (VIDEO)
Foto: facebook.com/Andrei.Baciu

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunțat, miercuri seară, că 79 de companii au demarat activitatea de vaccinare anti-COVID a angajaţilor. Invitat în emisiunea ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV, Baciu a susținut că acest sprijin este binevenit din două perspective: statul este ajutat în acest efort de desfășurare a campaniei de imunizare, iar vaccinul devine mai accesibil pentru oameni. „Accesibilitatea directă și imediată la vaccinare e ce lipsește acum”, a punctat secretarul de stat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Andrei Baciu, despre vaccinarea anti-COVID-19 în companii

„Solicitarea a venit din partea multor companii, din partea multor organizații profesionale din domeniul privat, dar sunt două elemente importante. În primul rând, tot acest proces de organizare nu e simplu. Sunt 1.000 de centre de vaccinare, centre și echipe mobile, tot efortul autorităților. Deci orice fel de centru de vaccinare pe care o companie privată poate să-l organizeze degrevează astfel statul, care are resurse limitate pentru a organiza astfel de activități. E deja un mare câștig.

În al doilea rând, accesibilitatea directă și imediată la vaccinare e ce lipsește acum. Oamenii nu resping ideea de vaccinare. Proporția de populație asupra căreia ne îndreptăm acum cu campania nu sunt oameni contra vaccinării, ci oameni care, din diverse considerente, nu fac acest gest de a se programa, poate nu merg acum într-un centru.

Practic, faptul că faci vaccinarea accesibilă crește ritmul de vaccinare, deci sunt aceste două elemente importante.

Toate companiile care-și doresc să fac asta, care au peste 100 de angajați, pot organiza un centru la sediul lor. Dacă au resursă umană medicală deja contractată, medicina muncii de exemplu, pot s-o folosească. Dacă nu, DSP trimite echipe mobile cu vaccinul.

Companiile sub 100 de angajați trimit această listă la DSP, care-i programează într-un centru general deja existent, deci se ocupă de această programare în bloc”, a explicat Andrei Baciu, pentru B1 TV.