ANSVSA a realizat mai multe controale în perioada 3.10-14.10 într-un supermarket din Gorj și în trei abatoare din Vâlcea, Sibiu și Timiș, depistând prezența a Escherichia Coli (Ecoli) la 10 probe care au fost prelevate.
"În perioada 03.10.2016 – 14.10.2016, în cadrul acestui Plan Naţional de Control au fost prelevate şi analizate un număr de 96 probe, din următoarele categorii de produse carne (sanitaţie carcasă bovine, sanitaţie carcasă ovine, mici vită oaie, carne tocată vită, pastramă oaie afumată, carne tocată mânzat, carnaţi proaspeţi); lapte şi produse din lapte (lapte crud vacă, caş vacă, brânză telemea, caşcaval, brânză de capră)", se arată într-un comunicat pe site-ul ANSVSA.
Probele care au fost luate pentru verificare fac parte din supermarketuri, magazine alimentare, abatoare și dozatoare de lapte.
Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară a anunțat că în perioada 16.05.2016-14.10.2016 au fost efectuate 1079 de probe, iar în 55 au fost depistate bacteria Escherichiei Coli.