Aparatul dentar Invisalign®️ – o poveste de succes pentru 10 milioane de oameni. TOP 5 beneficii ale Invisalign®️

Aparatul dentar Invisalign®️ - o poveste de succes pentru 10 milioane de oameni. TOP 5 beneficii ale Invisalign®️

Un zâmbet frumos este, în primul rând, unul sănătos. Iar dacă vorbim despre ortodonție, putem spune că digitalizarea a revoluționat această ramură a stomatologiei care se ocupă de corectarea anomaliilor dento-maxilare, oferind pacienților și medicilor stomatologi aparatul dentar Invisalign®️.

Rolul unui tratament cu aparat dentar

În general, atunci când auzim expresia “aparat dentar” sau ”tratament ortodontic” o asociem negreșit cu îndreptarea dinților. Însă, rolul unui aparat dentar este mult mai complex. Un tratament ortodontic are un impact pozitiv asupra sănătății orale, corectând probleme dentare precum poziționarea necorespunzătoare a dinților pe arcade (dinți strâmbi, înghesuiți) și malocluzii dentare, dar și asupra sănătății generale, deoarece contribuie la îmbunătățirea procesului de masticație, și implicit a digestiei. În plus, medicul ortodont poate recomanda utilizarea unui aparat dentar pentru îmbunătățirea vorbirii.

Asociația Americană de Ortodonție recomandă ca prima vizită la ortodont să aibă loc după vârsta de 7 ani, însă nu este niciodată prea târziu pentru a urma un tratament ortodontic pentru corectarea unor probleme dentare. Invisalign poate fi alegerea perfectă pentru tine, indiferent dacă ești adolescent sau adult și îți dorești să te bucuri de un zâmbet estetic și sănătos.

Ce este aparatul dentar Invisalign®️

 Aparatul dentar invisalign®️ a devenit, deja, alegerea a peste 10 milioane de oameni din întreaga lume, datorită avantajelor pe care le oferă în corectarea unor afecțiuni orale.

Invisalign®️ este un tratament ortodontic complet personalizat în funcție de nevoile pacientului, realizat în baza unei amprente dentare obținute 100% digital de către medicii DENT ESTET și trimise în SUA, la singurul laborator specializat în tehnica Invisalign. Cu ajutorul unui software 3D performant, specialiștii americani creează un set personalizat de gutiere transparente, ce va fi folosit de pacient în funcție de recomandarea medicilor ortodonți.

Aparatele dentare Invisalign®️ sunt disponibile în cadrul clinicilor DENT ESTET din București, Brașov și Timișoara, mecanismul tratamentului fiind următorul: gutierele  aproape invizibile sunt schimbate în funcție de evoluția tratamentului, la un interval de timp determinat de medicul ortodont, pe baza patologiei dentare ce trebuie tratată. Fiecare gutieră preia poziția dinților care a fost pregătită de gutiera anterioară, forțând astfel dinții să se așeze în poziția dorită la finalul perioadei de tratament.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Bazat pe o tehnologie inovatoare, Invisalign®️ se distinge de celelalte tipuri de aparate dentare clasice. Diagnosticul ortodontic se realizează 100% digitalizat, iar tratamentul este complet personalizat. Cei care folosesc Invisalign®️ pot zâmbi fără rețineri, iar confortul oferit de gutierele aproape invizibile este mult sporit, deoarece pot fi îndepărtate la nevoie (pentru o igienizare corespunzătoare și în timpul meselor). În plus, rezultatele se pot vedea rapid, datorită eficacității tratamentului cu Invisalign comparativ cu alte aparate ortodontice, spune dr. Maria Taban, medic specialist Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială și Protetică dentară în cadrul clinicilor DENT ESTET și Krondent DENT ESTET.

TOP 5 beneficii ale aparatului dentar Invisalign®️

  1. Invisalign®️ este aproape invizibil

Acesta este unul dintre cele mai mari avantaje ale aparatului dentar Invisalign®️ și motivul pentru care este ales de peste 10 milioane de oameni din întreaga lume.

Fiind realizate dintr-un material termoplastic transparent, cei care aleg să poarte gutierele Invisalign®️ se pot bucura de un stil de viață fără restricții și fără stări de disconfort.

De multe ori, unele persoane ar putea întâmpina cu reticență purtarea unui aparat dentar, de teama impactului asupra aspectului estetic. O astfel de teamă nu mai are susținere în momentul în care alegem Invisalign®️. Fiind aproape invizibil, Invisalign® poate contribui la creșterea încrederii în sine, aspect sesizat și de medicii ortodonți la pacienții lor, cu fiecare vizită la cabinetul stomatologic.

2. Invisalign®️ este un aparat dentar detașabil

Un alt avantaj major oferit de Invisalign®️ este faptul că vorbim de un aparat dentar ușor de îndepărtat.

Spre deosebire de aparatele dentare tradiționale, cu brackeți, care trebuie purtate în permanență pe durata tratamentului, respectiv un an și jumătate sau chiar 2 ani, gutierele Invisalign® pot fi îndepărtate ușor pentru a mânca, atunci când ne spălăm pe dinți sau atunci când participăm la anumite evenimente. În acest fel, nu vei fi nevoit să-ți modifici dieta și vei putea mânca tot ceea ce-ți dorești, fără restricții.

Recomandarea medicului ortodont este ca gutierele să fie purtate 22 de ore din 24 de ore, timp de 7 zile.

3.    Tratamentul cu Invisalign®️ este confortabil

Un avantaj extraordonar al purtării Invisalign®️, comparativ cu aparatele dentare tradiționale, este acela că nu ai grija alimentelor blocate între brackeți și firele de metal. De cele mai multe ori, imposibilitatea unei igienizări riguroase a dinților favorizează depunerea plăcii bacteriene, formarea tartrului și apariția bolii parodontale. Invisalign®️ permite îndepărtarea alignerelor pentru realizarea corectă a periajului dentar și utilizarea aței dentare.

În plus, pentru că nu există brackeți și fire metalice, vei petrece mai puțin timp în cabinetul medicului ortodont pentru ajustări, ceea ce înseamnă și o eficientizare a costurilor tratamentului.

De asemenea, alignerele sunt metal free, astfel că sunt evitate posibile reacții alergice la substanțe metalice.

4. Tratamentul cu Invisalign®️ este 100% eficient

Bazat pe o tehnologie 3D inovatoare, studii clinice de specialitate și un nivel de expertiză ridicat, Invisalign se distinge clar de celelalte tipuri de tratament ortodontic.

Astfel, fiind vorba despre un diagnostic 100% digitalizat, tratamentul cu Invisalign prezintă un grad ridicat de predictibilitate în ceea ce privește rezultatul final. Amprenta dentară este realizată digital, cu ajutorul scannerului intraoral, astfel că este îndepărtată o posibilă eroare umană.

Așa cum spuneam, Invisalign este un tratament dentar eficient, primele rezultate fiind vizibile după numai 6 luni de la purtarea acestuia. În acest fel, Invisalign contribuie semnificativ și la creșterea încrederii în sine, deoarece vei putea observa schimbările apărute în estetica zâmbetului tău cu fiecare nouă vizită la cabinetul medicului stomatolog.

5. Durata tratamentului este mult redusă

Durata tratamentului este stabilită în funcție de nevoile fiecărui pacient în parte, dar, de cele mai multe ori, tratamentul cu Invisalign are o durată mai mică decât în cazul aparatelor dentare metalice, cu brackeți. Astfel, în general, tratamentul cu Invisalign®️ poate dura între 9 și 18 luni, dar rezultatele sunt vizibile după numai șase luni.

Datorită tuturor acestor avantaje, Invisalign®️ a fost utilizat, până în prezent, de peste 10 milioane de oameni din întreaga lume, poveștile lor de succes fiind o garanție a eficacității acestui tratament. Dacă vrei să te bucuri și tu de un aparat dentar ce se adaptează perfect stilului tău de viață, fără a-l afecta în vreun fel, te așteptăm în cadrul clinicilor DENT ESTET din București, Brașov și Timișoara, unde medicii noștri ortodonți, cu certificare Invisalign, te vor convinge că ai făcut alegerea potrivită pentru tine.