Averea unui polițist din Vaslui, CONFISCATĂ. Care este motivul…

Averea unui polițist din Vaslui, CONFISCATĂ. Care este motivul...
Foto: Poliția Română / Facebook

Averea dobândită în mod nejustificat a unui polițist din cadrul Biroului Rutier Bârlad a fost confiscată, decizia fiind luată de judecătorii Curții de Apel Iași.

Agentul și soția sa, secretară la un birou notarial, au intrat în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate încă din anul 2015, când inspectorii de control, în urma verificărilor, au constatat diferenţe nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada 2002 – 2011.

Judecătorii au constatat, în urma procesului derulat la Curtea de Apel Iaşi, că aspectele sesizate de ANI se confirmă, astfel că au admis solicitarea privind confiscarea averii pe care poliţistul nu a putut să o justifice.

”Obligă persoana cercetată Dediu Marius şi soţia acestuia, Dediu Maricela, la plata către Statul Român, prin intermediul organului fiscal competent să efectueze executarea silită, a sumei de 918.954,22 lei (192.156,60 euro), reprezentând echivalentul cotei părţi din avere dobândită în mod nejustificat, în termen de 6 luni de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri”, potrivit hotărârii Curţii de Apel Iaşi, scrie adevarul.ro.

Decizia instanţei nu este definitivă.

Tags: